Açılım!
        Kaçılım!
        Saçılım!
        Yeni Anayasa!
        Baba yasa!
        Ana yasa!
        Baraj!
        Gölet!        
        Şu! Bu! Deniledursun, Türk Siyasetine yeni bir parti daha ‘merhaba’ demeye hazırlanıyor.
        Bu yeni parti ‘Muhafazakâr’, ‘Laik’, ‘Sosyal demokrat’, ‘İslamcı’ falan değil. Bu yeni parti BDP’de kongre sancısı yaşanır ve tartışılırken BDP ile seçime birlikte girme kararı alan HDP yani Halkların Demokratik Partisinden başkası değil.
        Evet, Halkların Demokratik Partisi (HDP), BDP'den ve bağımsızlardan katılacak milletvekilleri ile Meclis'te temsil edilecek.
         HDP 27 Ekim'de olağanüstü kurultayını yapacak. Bu kurultayın ardından partinin Meclis'e taşınması için düğmeye basılacak.
        ilk etapta BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ile bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Halkların Demokratik Partisi'ne katılacak. Bu katılımlarla BDP'nin 29 olan milletvekili sayısı 26'ya düşecek.
       Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Leyla Zana'nın da haklarında bulunan "siyasi partilere 5 yıl üye olamama" yasağının aralık ayında sona ermesinin ardından onlarında HDP'ye katılması bekleniyor.
       BDP gibi eş başkanlık sisteminin uygulandığı HDP'de Genel Başkanın kim olacağı ise 27 Ekim'de yapılacak kurultayın ardından belli olacak. HDP, yerel seçim stratejisini de belirlemiş durumda. BDP ile ittifak yapacak olan HDP, Doğu ve Güneydoğu'da BDP'nin adaylarını destekleyecek, Batı bölgelerinde ise kendi adaylarını ile seçim yarışına katılacak.
       BDP ve HDP’nin birlikte mücadele verecekleri siyaset arenasında kimin galip geleceği, kimin gideceği kimin kalacağı şimdilik bilinmez ama HDP’nin Türk siyasetine ‘merhaba’ demeye hazırlanması ve adım atması AKP’nin ekmeğine yağ süreceği, BDP’nin ise güç kaybedeceği olarak yorumlanıyor. Buna karşın HDP’nin siyasete merhaba demesi ‘Kandilin’ yeni bir stratejisi olarak yorumlayanlarda var. Neyin ne olacağını sanırım biraz daha bekleyerek görmekte fayda var. Çünkü siyasette ve siyaset arenasında baş döndüren adımlar atılmaya devam ediyor.
       HDP’ye Siyaset arenasına katılacak olmasından dolayı ‘Hoş geldiniz’ derken, BDP’ye ise şimdilik ‘kolay gelsin’ diyorum.
 
        Yeniden buluşmak dileği ile…
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49