SSK'YA Akın

Urfa Haberleri

900 günlük sigorta pirimi borçlanarak Ölüm aylığı bağlanabilecek, söylemleri üzerine vatandaşlar Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne akın etti.

Ölen kişinin 1 günlük sigortası bile olsa ölüm aylığı alabilmek için 900 günlük sigorta pirimi borçlanarak Ölüm aylığı bağlanabilecek, söylemleri üzerine vatandaşlar Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne akın etti.
Bu söylemler üzerine konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Kara, bu bir mahkeme kararı fakat bunun ile ilgili herhangi bir yasal düzenlemenin bulunmadığını söyledi. Yargıtay’ın verdiği kararın daha uygulanmadan bu konuda herhangi bir düzenleme yapılmadan böyle bir durumun olmadığını belirten Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Kara, “5510 sayılı kanunun 32. Maddesine göre 2008 yılından sonra vefat eden kişilerin borçlanmaksızın 900 gün veya toplamda 1800 gün borçlanma yaparak, 1800 gün prim ödemesi gerekiyor. Aksi halde hiçbir şekilde şuan için ölüm aylığı bağlayamıyoruz. Onun için vatandaşların gelmesine gerek yok.” Dedi.
21. Hukuk Dairesi'nin kararına göre, Ölen kişinin 1 günlük sigortası bile olsa SGK’dan ölüm aylığı alabilmek için 900 günlük sigorta pirimi borçlanarak ölüm aylığı bağlanabileceği yününde karar vermişti. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.