Vali Erin Basın mensuplarıyla bir araya geldi

Urfa Haberleri

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin kamu kurum amirleri ve basın mensupları ile bir araya gelerek, değerlendirme toplantısında bulundu. Toplantıda Urfa’da şimdiye kadar yapılan çalışmaları ele alarak şimdiye kadar kamu kurumların yaptığı çalışmaların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa’ya geldiği günden bu yana ilk defa kamu kurum amirleri ve basın mensupları değerlendirme toplantısında bir araya gelen Vali Erin, birçok önemli açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa Polis Evi’nde yapılan toplantıya kamu kurum amirleri ve basın mensupları katıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı değerlendirme toplantısında 3 konuya büyük önem verdi. Kamu kurumların yaptığı çalışmalar ve yapacakları çalışmalar, Eğitim ve Uyuşturucu konularına titizlikle anlattı. Şanlıurfa’da bulunan kamu kurumların yapacakları çalışmalar ve yapılan çalışmaların değerlendirilip gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Erin, “Bizim yapmamız gereken şehre yeni bir geniş görüşlülük yeni bir yol haritası kurumların hepsinin yaptığı hizmetlerin ve faaliyetlerin yeniden bir masaya konulup bir analizinin gerçekleştirilmesi bu güne kadar yapılanların gözden geçirilmesi” olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da ikili eğitimini artık son bulması gerektiğine vurgu yapan Vali Abdullah Erin, bu anlamda da 2019 yılına kadar en az yapılacak olan 8 bin derslikle bu soruna son verilebileceğini söyledi. Şanlıurfa’da yılda 60 bin üzerinde çocuğun dünyaya geldiğini söyleyen Vali Erin, bu rakamların Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve gelen Suriyelilerle birlikte nüfusun her geçen gün arttığını belirtti.

Son olarak uyuşturucu konusunda değinen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, uyuşturucu konusunda bölgede en fazla opersyon yapan il olduklarını ve bu anlamda da bölgede ilk sırada yer aldıklarını ifade etti.

‘Şanlıurfa Kamu kaynaklarından en fazla faydalanan iller arasındadır’

“Şanlıurfa 81 il arasında n fazla kamu kaynağı alan 10 il arasında yer alıyor.” Diyen Vali Abdullah Erin, “Bu bir tespittir bu tespiti de sürekli aklımızın bir köşesinde tutmak gerekir. Şanlıurfa 81 arasında demek ki kamu yatırımların hızlanması, toplumun gelişmesinde kalkınmasında en fazla önem verilen 10 il arasındadır. Sadece 2014 yılında gelen bütçeler kamuya ayrılan paraların 1 Milyar Türk Lirasının üzerinde olduğunu görüyoruz. Ve bu sene biz kamu payında en fazla bütçe alan 4’ncü il olmuşuz. En fazla kamu harcaması alan il olması itibarı ile u 15 yılda Şanlıurfa özellikle tarımsal potansiyelini değerlendirmesine yönelik politikalarla ve desteklemelerle birlikte bu günkü Şanlıurfa’sı 90lı yılların Şanlıurfa’sı değildir. Siz buralı burada yaşayan çok değerli hemşerilerimde biliyorlar bizde bu bölgede görev yapmakta olanlarla birlikte çok iyi biliyoruz ki bugün ki Şanlıurfa ile 90’lı yılları arasındaki Şanlıurfa’da dağlar kadar fark bulunuyor.” dedi.

‘Şanlıurfa bölgenin en stratejik ili konumundadır’

“Türkiye bütün olumsuzluklara ve gelişen bütün uluslararası olumsuz gelişmelere rağmen, büyümesini koruyabilen 2017 yılı içerisinde bile bütün uluslararası finansal kuruluşlar bizi eritmeye yönelik bir performans sergiliyorlar.” Sözünü söyleyen Vali Abdullah Erin, “Türkiye’deki büyüme rakamı ve hedefleri gerçekleşmesinden kaynaklı olarak, ülke geneline yayılan bu zenginlikte ve refahta Şanlıurfa olarak bu bölgedeki en stratejik ve önemli ili olarak tanımladığımız Şanlıurfa’nın diğer illere göre elde ettiği gelişmelere göre çok daha fazlasını alması gerekiyor.” Diye konuştu.

‘Şanlıurfa’da kişi başına milli gelir 5 bin doları üzerindedir’

Kişi başına düşen milli gelir hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Vali Erin, “Kişi başına düşen milli geliri 5 bin dolarlardan 10 bin dolarlara taşıdık. Şanlıurfa’da da 2 bin 2500 dolarlardan 5 bin dolar civarına çıkarıldı. Bu yüzde yüzlük bir iyileşmedir. Fakat bizim Türkiye’niniz gerçekleştirdiğimiz çok daha fazlasını yapması lazımdır. Türkiye’nin gelişmesi demek Şanlıurfa’nın gelişmesi demektir, Türkiye sanayisinin gelişmesi demek Şanlıurfa’nın sanayisinin gelişmesi demektir.” dedi.

‘Yapılan çalışmalar gözden geçirilmelidir’

Abdullah Erin, “Bizim yapmamız gereken şehre yeni bir geniş görüşlülük yeni bir yol haritası kurumların hepsinin yaptığı hizmetlerin ve faaliyetlerin yeniden bir masaya konulup bir analizinin gerçekleştirilmesi bu güne kadar yapılanların gözden geçirilmesi kısa vadede yapacaklarımızın planlanması ve orta uzun vadede de hem kamu kurumları olarak, hem de toplum olarak ulaşmak istediğimiz noktaları tamamlattırıp netleştirmemiz ve bu çalışmaların içerisinde Sivil Toplum Örgütlerinin düzgün bir şekilde dâhil etmemiz gerektiğine yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Bu kapsamda yaptığımız birkaç çalışmayı sizlere aktarayım.” Diye konuştu.

‘Geçmişteki olumsuzlukları unutturacak politika izliyoruz’

Güzel ve iyi hizmetlerin güvenli ortamda yapıldığını söyleyen Vali Erin, “Güven ve huzurun temin edilemediği, insanların yarın itibaren emin olmadığı bir ortamda faydalı ve güzel hizmetlerin olması beklenemez. Dolayısı ile kollu kuvvetlerimiz ve güvenlik birimlerimiz geçmişte yaşanan sıkıntıları unutturacak şekilde, bir politika izlemeye çalışıyor. Kollu kuvvetlerimiz, polisimizi, askerimizi, jandarmamızı ve kamu idarecilerimizi günün her anında şehrin her yerinde ve beklenmedik yerlerde vatandaşın göreceğiz bir güven ortamının ihtiyaç olduğunu dikkate alarak o gün içinde kendimize fırsat buldukça toplumun içine atarız.” İfadelerini kullandı.

‘En kalabalık 5 il arasındayız’

“2 milyonluk nüfusumuzla ve 600 bin Suriyeli kardeşimizle beraber en kalabalık 5 il arasındayız diyebilirim.” Cümlesini kuran Vali Erin, “Okul çağında Şanlıurfa’da nerde bakarsanız 750 bin çocuğumuz mevcuttur. Bunların iyi bir şekilde eğitilmesi ve geleceği hazırlanması bizim en büyük görevimizdir. Bizim Şanlıurfa’da 2000 yılına kadar yapılmış derslik sayısının 3 katından fazla bir derslik inşa edildi. Özellikle bu çağda bu zamanda Şanlıurfa’da 2’li öğretimi sonlandırmaktadır. Çocuklarımızı gençlerimizi öğretmenleri ile daha çok diyaloğa girmesine fırsat tanımaktır. Biz şuanda o alt yapıyı kuruyoruz. Şanlıurfa’ya geldiğimizde en fazla üzerine kafa yorduğumuz konulardan bir tanesidir.” İfadelerini kullandı.

‘Şanlıurfa’da 800 okulda ikili eğiti veriliyor’

“Şanlıurfa’da o kadar kaynağa rağmen hala 800 okulumuzda 2’li eğitim devam ettiriliyor.” Diyerek sitem eden Vali Erin, “Bunları hızlıca iyileştirmemiz lazımdır. 2019 yılında Türkiye genelinde 2’li eğitimi ve öğretimin sonlandırılması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Yılda Şanlıurfa’da 62 bin yeni gelen çocukla beraber bu artışın Türkiye ortalamasının 2 katı olan kadar oluyor burada Şanlıurfa’ya ilave 62 bin nüfus artışı demektir. Öte yandan eğer Şanlıurfa’da 2’li dersliği bitirmek istiyorsak, 2019 yılına en az 8 bin derslik inşa etmemiz gerekiyor. Buda Türkiye’nin Şanlıurfa’ya 2000 yılına kadar yapan derslik sayısına bedel durumdadır. 2017 yılında 1300’e yakın bir derslik inşamız programdaydı. Bunların ihaleleri gerçekleşti. Bir ikisi dışında bunlar bir kısmı devam ediliyor bir kısmı bitme aşamasındadır.” Şeklinde konuştu.

‘Uyuşturucuya en fazla operasyon yapan iliz’

“Bu bölgede uyuşturucuya en fazla operasyon yapan en fazla uyuşturucuya el koyan iller arasında ilk sıradayız.” Diyerek operasyonlardaki başarıyı ortaya koyan Urfa Valisi Abdullah Erin, “Bizde bu konu ile ilgili dedik biraz sabır bu konu ile her türlü mücadeleyi vereceğiz, mevcut durumumuzu netleştirip o zaman durumu sizinle paylaşacağız. İlk günden itibaren hazırlığı yapılan projemiz kalkınma bakanlığından onay aldı. Dünya Sağlık Örgütü ile Sağlık Bakanlığımızın konu ile ilgili daire başkanlığı ile çok değerli bilim adamları ile bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu konu ile ilgili iyileştirme projemiz bakanlarımızla görüştük ve gereken olumlu sonuçları aldık tez zamanda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.