Urfa’da ki o otel satılığa çıkarıldı…

Urfa Haberleri

Şanlıurfa’da yaklaşık 3 aydır kapalı bulunan 33 yatak kapasiteli bir otel turizm azlığından dolayı satılığa çıkartıldı

 Şanlıurfa’da yaklaşık 3 aydır kapalı bulunan 33 yatak kapasiteli bir otel turizm azlığından dolayı satılığa çıkartıldı. Çay parasını çıkaramayan esnaf hükümetten destek beklerken bir yandan da çatışma ortamının bir an önce son bulmasını istediler.
İLK DARBE SURİYE’DEN GELDİ
 Şanlıurfa’da ilk olarak Suriye’deki iç savaş kentte turizm darbesi yaşatırken şimdide doğudaki terör olayları Şanlıurfa’yı vurdu. 2 Yıl Şanlıurfa’nın ekonomisini alt üst eden Suriye’deki iç savaş duruldu derken şimdide Doğuda yaşanan çatışma ortamları Şanlıurfa’yı vurdu.
ESNAF KAN AĞLIYOR!
Suriye derken şimdide doğuda yaşanan olaylar nedeniyle iş yapamayan Urfalı esnaflar dert yanıyor. Neredeyse dükkan kirasını hatta çay parasını ödeyemeyecek duruma gelen esnaflar kan ağlarken kimi esnaf ise iş yerlerini satılığa çıkardı.
12 MİLYON’A OTEL
Yaklaşık 1 yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan terör olayları ile bölgede yürütülen operasyonlar sonucu bölgede turizm dibe vurdu. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kentte turistlerin gelmemesi hem esnafı hem de otelleri vurdu. 33 odası bulunan otel sahibi tarafından bir emlak şirketine verilerek satılığa çıkarıldı. Atatürk Bulvarında bulunan otel 12 milyon liraya satışa sunulurken otelin aylık kira bedeli ise 20 bin lira olduğu öğrenildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.