Urfa'da Suriyeliler Zeytin Dalı Dağıttı

Urfa Haberleri

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeliler, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'e düzenlediği 'Zeytin dalı' operasyon destekleyerek bölgenin terör örgütü PYD/PKK'dan temizlemesini istedi.

Topçu meydanında toplanan bir grup Suriyeli Afrin operasyona zeytin dalı dağıtarak destek mitingi için Tek yürek oldu. Ellerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı pankartlar bulunan Suriyeli halkı gösteride, Türkiye ve ÖSO bayrakları da açtı. Protestoda, ABD Başkanı Donald Trump'ın fotoğrafının üzerinde "Katil" yazan pankart dikkati çekti.

Gösteride, "PYD, ülkemden çık", "Amerika PYD ve YPG'ye destekliyor verilen silahlarla onlarda bizi öldürüyor", "Halkımız topraklarını özgürleştirmek istiyor" şeklinde sloganlar da atıldı.

Milli Devrim ve Muhalefet Güçleri Birliği Derneği Hişam El Mustafa, "Burada Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin' düzenlediği operasyonu destekliyoruz, bizler oradan terör örgütlerden arınmasını ve tekrar evlerimize geri dönmeyi hedefliyoruz, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz"dedi.

Yapılan konuşanların ardından grup dağıldı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.