Urfa'da Pamuk Tarlalarında Yakacak Toplama Telaşı

Urfa Haberleri

Kış mevsiminin girmesiyle Şanlıurfa'da kırsalında vatandaşlar kış mevsimi için yavaş yavaş hazırlıklara başladı. Elektrik ve odun fiyatları yükselmesi vatandaşlar pamuk saplarına yöneltti.

Şanlıurfa kırsalında soğukların etkisini göstermeye başlaması üzerine, hasadı biten pamuk tarlalarında kalan sapları yakacak olarak kullanmak için toplamaya başladı
Son dönemlerde tüm ürünlere yapılan zamlardan odun ve kömür de nasibini aldı. Bir ton odunun fiyatı 900 ile bin TL arasında değişirken, bir ton kömürün fiyatı ise 2 bin ile 2 bin 250 TL arasında değişiyor. Kışın soğuk havalarda ısınmak için bir ailenin asgari ısınma tutarı 4 bin liraya dayandı.
Harran Ovasında çiftçiler, pamuk hasadı döneminin bitmesiyle tarlalara giderek pamuk saplarını toplamaya başladı. Traktör yardımıyla çıkartılan ve römorklarla evlere taşınan pamuk sapları, kışın hem tandırlarda ekmek yapımında hem de ısınmak için sobalarda kullanılıyor.
Tarlada traktörle pamuk sapını çıkartan çiftiler, kış aylarının yaklaşmasıyla kendilerinin de ısınma ihtiyaçlarının temini için hazırlıklara başladıklarını belirtti.
Çiftçiler pamuk sapı toplamanın zor olduğunu ancak ihtiyaçları nedeniyle bunu yapmak zorunda kaldıklarını anlattı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.