Suruç’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Urfa Haberleri

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde BDP ilçe Teşkilatı tarafından 8 mart dünya kadınlar günü dolayısı ile ilçede bir miting düzenlediler.

 ABDULLAH YİĞİT
 
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde BDP ilçe Teşkilatı tarafından 8 mart dünya kadınlar günü dolayısı ile ilçede bir miting düzenlediler.
 
Suruç ilçesinin buğday pazarında yapılan BDP kadın mitingi nde erkekler halay çekti kadınlarla Beraber. Fatma Öcalan ve Hezal Karayılan miting alanındaki kadınları selamladı.
 
BDP il başkanı Leyla Akça ise: yaşamın acı izlerini gözlerinde ve yüreklerinde saklı tutan kadınlar. Merhaba dünya kadın mücadelecine dair hafızamıza yokladığımızda aklımıza geldi biz kadınlar dünyanın neresinde olsak olsak kadın haklarımız savubmamız lazım dedi.
 
Milletvekili Mülkiye Birtane ise yaptığı konuşmada öncelikle Öcalan’la görüşen Türk hükümeti görüşmelerin devem ettiğini artık anneler ağlamasın diyoruz biz kadınlar olarak 8 mart dünya kadınlar gününde kadın şiddetini hayır özgürlük istiyoruz artık kadın haklarının bir an önce olmasını diliyorum. bir an önce bölgemizde yapılan operasyonların durdurulması istiyoruz Kürt ve Türk kadınlara bu düşüyor gelen birleşsinler bir arada barış için mücadele versinler. Fransa da ki 3 kadın arkadaşımızın katledilmesinden dolayı faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz.Yerel sanatçıların sahne alması ile program sona erdi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.