Surtepe Köyü Sivri Sinekten Durulmuyor

Urfa Haberleri

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Surtepe köyünde bu günlerde köylüler arazilerine içine bile gidemiyor ortak yapılan yer altı şebekesinin köylerine açıktan dökülmesi ile köylü perişan durumda.

ABDULLAH YİĞİT
 
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Surtepe köyünde bu günlerde köylüler arazilerine içine bile gidemiyor ortak yapılan yer altı şebekesinin köylerine açıktan dökülmesi ile köylü perişan durumda.
 
Konu ile ilgili muhabirimiz Abdullah yiğit ve Surtepe köy muhtarı Hüseyin Demir ile yerinde inceleme yapılarak kara kare resimlediler .
 
Surtepe köy muhtarı Hüseyin Demir muhabirimiz Abdullah Yiğit’e açıklamada
 
“Değerli gazeteci Abdullah Yiğit kardeşlimize teşekkür ediyorum bizim sorunlarımızla ilgilendiğin için biz köylüler ile birlikte perişan durumdayız şuan Birecik ilçemizde yapılan çiftlik,Altınova ve innaplı köylerinde yapılan yer altı şebekesi sonucu Fırat nehrine kenarında bulunan köyümüz Surtepe köyü içinden geçen boruların yer altında değil de arazilerimizin içinden gecen lağım ve pis sular sivri sinek ve kokudan duramıyoruz, ağaçlarımız bile kuruyor daha önce Birecik kaymakamlığına ve Şanlıurfa çevre il müdürlüğüne bizzat dilekçeleri kendi elimle vermeme rağmen sorun çözülmedi bu yaz ayında köylümüz perişan durumdadır. Köyümüzün arazileri içinde olan evler ve köylü halkı arazilerin içine gidemez durumdadır bir an önce yetkililerden buna çözüm bulunması lazım arıtma yapılması lazım üç köyün lağım ve pis suları arazilerimizin içinden akmaktadır yarın ise içtiğimiz suya karışacaktır yarın tifo salgını olursa sorumlusu kim olacaktır.
 
Biz buradan sesleniyoruz bir an önce yetkililerin Surtepe köyünden gecen lağım ve pis sularının arıtma tesisi yapılması gerektiğini halkımız 3 köyün pis ve lağım sularını kokusunu almayı hak etmiyor köylülerimiz isyanda her gün onlarla tartışıyoruz ne yapalım şimdi sizlere soruyorum hizmet yapıyorlar 3 köy’e diğer köy ise zararını çekiyor .
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.