“Sürekli Lağam İçindeyiz”

Urfa Haberleri

Şanlıurfa’nın yenice mahallesinde alt ve üstyapı çalışmaları olmadığı için vatandaşlar, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Şanlıurfa’nın yenice mahallesinde alt ve üstyapı çalışmaları olmadığı için vatandaşlar, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.
 
Yenic mahallesinde altyapı çalışmaları olmadığı için sürekli sulak alan halinde oluyor. Bu mahallede yaşayan vatandaşlar, sürekli çamurlar içinde bir yaşam sürdürüyor. Yol ve sokaklara parke taşı döşenmediği için yağışlı günlerde mahalle çamur altında kalıyor. Sokaklar toprak olduğu için musluklardan akan sularla bile çamura dönüşebiliyor. Çamurluyollara araçların girmesi üzerine tekerlek izleri oluşuyor ve araba tekerleklerinin yerine yine sular doluyor.
 
“SÜREKLİ LAĞAM İÇİNDEYİZ”
 
Suların akıntısı ve yağışlı günlerin ardından oluşan lağamlar, mahallede hastalıklara yol açarken, mahalle sakinleri altyapı çalışmalarının başlatılmasını istedi. Konuyla ilgili konuşan Murat Karadaş, “alt ve üst yapı çalışmaları olmadığı için mahallemiz sürekli lağam ve pislikler altında. Belediyeye defalarca dilekçe verdik ama sesimizi duyan olmadı. Lağamlar olduğu için sürekli hastalık bulaştırıcı sivrisinekler oluyor. Mahallemizde sıtma başta olmak üzere birçok hastalık arttı. Yetkililerin bu halimizi görmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Kanalizasyon Yok
 
Mahallede kanalizasyon olmadığı için lağam gibi pislik suları ortalığa bırakılıyor. Lağam sularının ortalığa bırakılması sonucu mahalle içerisinde kötü kokular yayılıyor. Pis kokuların yol açtığı hastalıklar da çocukların okula gitmesine engel çıkartıyor. Yenice mahallesine kanalizasyon çalışmalarının yapılmasını isteyen vatandaşlar, yıllarca belediyenin hiçbir hizmetinden faydalanamadıklarını belirtti. Şükrü Çiftçi adındaki vatandaş, “yıllardır bu durumda yaşam mücadelesi veriyoruz. Sürekli lağam ve pis kokular içinde yaşıyoruz. Kış aylarında yollarımız kullanılamaz hale geliyor. Kanalizasyon çalışmaları olmadığı için bütün pislikler ortalığa bırakılıyor. Belediyenin artık bu halimizi görmesini istiyoruz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.