STK' lardan Protosto

Urfa Haberleri

Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mısır'da 200 kişinin öldürülmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mısır'da 200 kişinin öldürülmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.
 Açıklamayı platform adına Kalemder Dernek Başkanı Abdullah Göçmez yaptı. Balıklıgöl Platosunda bulunan Hasanpaşa Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından bir araya gelen grup 200’den fazla kişinin öldüğü saldırıyı kınadı. 
Halkın iradesine indirilen balyoz olan darbeyi ilk gününden itibaren Rabiatul Adaviyye meydanında tamamen barışçıl gösterilerle protesto eden yüzbinlerce Mısır halkı dün gece Sisi’nin köpekleri tarafından tam bir katliama maruz kalmıştır. Bu alçakça saldırı neticesinde 200’den fazla Şehid ve 4500’den fazla yaralı vardır. Bu alçakça saldırıyı Urfa STK’lar platformu olarak Şiddetle ve nefretle kınıyoruz. İşgalci ve Terörist İsrail devletine doğrultulması gereken silahlar maalesef camilere sığınmış masum kadın ve çocuklara doğrultulmuştur.
Gözü dönmüş katiller sürüsü, saldırılardan kaçarak camiye sığınan içlerinde kadınların ve çocukların da bulunduğu bir grubun etrafını sararak katliam hazırlığı yaptıkları gelen haberler arasında. Ayrıca Mısır’daki Rabiatül Adeviyye Meydanı’nın yanı sıra, çok sayıda sivilin toplandığı diğer meydanlara yönelik de askeri cunta rejimi tarafından daha büyük bir katliamın gerçekleştirileceği korkusu duyulmaktadır.
Başta temel uluslararası anlaşmalar olmak üzere, hukuki normlar, insan hakları ve özgürlükleri tüm dünyanın gözleri önünde Çapulcu Sisi ve askeri rejim yetkilileri tarafından ihlal edilmiş, insanlığa karşı suç işlenmiştir. Bu katliamlardan batı kadar belki onlardan daha fazla sorumlu olan darbeyi savunan ve tüm güçleri ile destek veren Ortadoğu’daki diktatör ve krallardır.Müslümanlar, ümmetin fertleri silkinin, uyanın ve ümmeti uyandırın artık.
 Ey Müslümanlar! Bosna’da, Filistin’de, Arakan’da, Suriye’de, Doğu Türkistan’da hep biz ölüyoruz, bizim çocuklarımıza kıyılıyor. Hep bizim canımız yanıyor.
Ey darbeci katiler unutmayın ki yaptığınız yanınıza kar kalmayacaktır. En kısa zamanda sizde tarihin çöplüğündeki iğrenç yerinizi alacaksınız. Tıpkı Türkiye’de 60, 70, 80, 90’lardaki darbecilerin hazin akıbeti sizi bekliyor.
En büyük sitemimiz başını kuma gömmüş ve olayları görmezden gelen diğer Müslüman ülkelerin insanlarınadır. Bu bölünmüşlük ve tefrika nereye kadar devam edecektir. İslam Birliği olmadan Müslümanlar aynı değerlerin etrafında toplanmadan bu zulümler devam edecektir.
İslam’ın izzetli evlatları silkinin ve özünüze dönün, siz özünüze dönmedikçe Allah’ın yardımı gecikecektir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.