Şanlıurfa'da ek ücret vurgunu

Urfa Haberleri

Şanlıurfa'da bir çok özel hastanenin kapanmasıyla birlikte kalan bazı özel hastanelerdeki acil ve poliklinik servislerinde katılım payı adı altında alınan ücret SGK tarafından ödenmesine rağmen farklı miktarda vatandaştan para talep ediyor.

Şanlıurfa'da son bir yıl içinde kapanan özel Hastaneler ve Tıp merkezlerinden dolayı,hasta yoğunluğu artan bazı özel Hastanelerin bu artışı fırsata çevirerek muayene ücreti adı altında adeta vatandaşları sömürerek muayene adı altında 30 TL ile 60TL gibi ücret almaya başladılar. Özel hastanelerdeki acil servislerinde katılım payı adı altında alınan ücret SGK tarafından ödenmesine rağmen vatandaştan yine ek ücret alınmaya başlandı.
Kentte bazı Özel hastanelerin hastalardan çok daha fazla ücret almak için başvurduğu yöntemleri sıralayan vatandaşlar," uzman doktor, doçent ayrımı yaparak ilave ücret talep ediyorlar, ayrıca röntgen, kan tahlili gibi ücret fiyatlarından yüzde ikiyüz artış oldu, artık devlet bunlara bir an önce bir önlem alsın özel hastaneler vatandaşları resmen dolandırdığını" ifade ettiler. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.