Şanlıurfa'dan Suriyelilere 7 Tır İnsani Yardım

Urfa Haberleri

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunun öncülüğünde toplanan 7 tır insani yardım malzemesi, törenle Suriye'deki İdlip kentindeki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunun öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle temin edilen içerisinde soğan, patates, un ve gıda maddeleri bulunan yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Yenice Mahallesi'ndeki törenle Suriye'ye uğurlandı.

Törene Vali Yardımcısı Sinan Başak, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Ortaç, Platform Başkanı Osman Gerem ile platformu oluşturan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Platform Başkanı Osman Gerem, yaptığı konuşmada, Suriye'de ve özellikle de Halep'te halkın aç ve açıkta olduğunu hatırlatarak, buradaki insanların zor şartlarına rağmen hayata tutunmaya çalıştığını belirtti.

Gerem, 8 yıldır cömert Şanlıurfalıların yardımlarıyla Suriyeli kardeşlerimizin sofralarına umut olmaya çalışıyoruz. Bugün 7 tır yardım malzememizi Suriye'ye göndereceğiz. Ayrıca kentte yaşayan Suriyeli misafirlerimize de yardımlarda bulunuyoruz. Toplamda şimdiye kadar 512 TIR'ı gönderdik, yardımlarda emeği geçenlere herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Edilen duanın ardından 7 tır yardım malzemesi, Suriye'nin İdlib ve Afrin kentlerinin kırsal bölgelerindeki ulaştırılmak üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na gönderildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.