Şanlıurfa'da "Nuh'un Gemisi Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı Etkinliği" Yapıldı

Urfa Haberleri

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in katılımıyla Şanlıurfa'da "Nuh'un gemisi ulusal biyolojik çeşitlilik veri tabanı etkinliği" Yapıldı

Etkinliğe; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Metin Esen, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, DKMP Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut, Orman Bölge Müdürümüz Cevdet Çiçek, DKMP 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet ÇiçeK ve kamu kurum amirleri katıldı.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye'nin hem buğdaygillerde hem baklagillerdeki biyoçeşitlilik bakımından dünyada ana vatan olarak kabul edildiğini belirtti. Şanlıurfa Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de video konferans yöntemiyle katıldığı "Nuh'un Gemisi Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı Etkinliği" etkinliğinde konuşan Metin, dünyada biyolojik çeşitliliğin azaldığını ifade etti.
FAO'dan Türkiye'ye teşekkür
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu da etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Konuşmaların ardından Metin ve Gutu, Tarım ve Orman Bakanlığı ile FAO iş birliğinde yürütülecek Şanlıurfa Bozkır Koruma Stratejisi ve Eylem Planı Uygulama Protokolü'nü imzaladı.
İmza sonrası Metin ve Gutu, tören alanında çocuklarla çevre farkındalığına dikkati çekmek için uçurtma uçurup, yaralı halde bulunduktan sonra tedavi edilen 3 şahini de doğaya bıraktı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.