Şanlıurfa'da mısır hasadı başladı

Urfa Haberleri

Güneydoğu’nun önemli tarım merkezlerinden olan Şanlıurfa’da mısır hasadına başlandı. Geçtiğimiz yıla göre bu yıl mısırda verim iyi. Mısır üreticileri, nisan ayında ektikleri mısırlara 7 ay boyunca gece gündüz demeden emek verirken, hasat zamanı ile mahsullerini toplamaya başladı.

Ovada ekimi yapılan en önemli tarım ürünlerinden bir tanesi olan mısırın hasadına devam ediliyor. Ekim ayı itibari ile başlanılan mısırın hasadı birçok tarlada halen daha sürüyor.

GAP'IN BAŞKENTİ ŞANLIURFA'DA MISIR HASADI BEREKETLİ BAŞLADI

Harran ovasında mısırın hasadı devam ediyor. Ortalama 1, 1 buçuk ay sürmesi beklenilen mısır hasadının, Kasım ayının sonuna kadar devam edeceği belirtiliyor.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'da, GAP Eylem Planı kapsamında sulanabilen arazilerin artmasına paralel olarak tarımsal üretim de katlanıyor. Şanlıurfa'da ikinci ürün olarak ekilen mısır hasadı biçimi devam ediyor.

MISIR EKİM ALANI 2 MİLYON DEKARLIK ALANA ULAŞTI

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı kapsamında sulama imkanlarının her geçen gün geliştiği kentte, sulanan arazilerin artması tarımsal üretime büyük katkı yapıyor. Ülkedeki pamuk, buğday, kırmızı mercimek, arpa ve mısırın önemli bir kısmının üretildiği Şanlıurfa'da, özellikle son yıllarda mısırdaki üretim artışı dikkati çekiyor.

Ekim alanı her yıl genişleyen kentte 2004 yılında 72 bin 37 ton olan mısır üretimi, 2017 yılında 750 bin tona, 2018 yılında 1 milyon 400 bin tona, 2019 yılında ise yaklaşık 1 milyon 500 bin tona yükseldi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.