Şanlıurfa'da kursiyerler artık daha bilinçli

Urfa Haberleri

Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından meyve ağaçlarında aşılama ve budama konusunda kursiyerlere eğitim verdi.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü meyve ağaçlarında budama ve aşılama kursiyerleri bahçelerde pratik yapmaya başladı. Kursiyerler pratik yaparak el becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Yürütücülüğünü Enstitü personeli Dr. Sibel Akkuş Binici ve Dr. Gökhan Akkuş ‘un yaptığı Meyve Ağaçlarında Teorik ve Uygulamalı budama ustası yetiştirme eğitimi kapsamında Prof. Dr. Bekir Erol AK ve Peyzaj Mimarı İbrahim Halil Hatipoğlu tarafından kursiyerlere eğitim verildi.

Eğitimde meyve ağaçlarında yetiştirme teknikleri, gübreleme, sulama, yaygın olarak görülen hastalık ve zararlılarla mücadele konuları hakkında kursiyerlere bilgiler verildi.

Bölgede var meyve ağaçlarının bakım ve budaması konularında kursiyerler uygulamalı eğitim aldı.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

"Yürütücülüğünü Enstitümüz personeli Dr. Sibel AKKUŞ BİNİCİ ve Dr. Gökhan AKKUŞ ‘un yaptığı Meyve Ağaçlarında Teorik ve Uygulamalı Budama Ustası Yetiştirme Eğitimi kapsamında Prof. Dr. Bekir Erol AK ve Peyzaj Mimarı İbrahim Halil HATİPOĞLU tarafından kursiyerlere eğitim verildi"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.