Sakin Şehir Halfeti’de kış yoğunluğu

Urfa Haberleri

Güneydoğu bozkırının ortasında olmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Hava sıcaklığının hafta sonu 12-14 derecelerde seyrettiği Halfeti’de ziyaretçiler bol bol fotoğraf çekme imkanı buluyor.

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013'te "sakin şehir" ağına dahil edilen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, hafta sonları farklı illerden gelen ziyaretçilerden ilgi görüyor. Bölgeye gelenler Fırat Nehri kenarında yürüyüş yapıp, tekne turlarıyla da bölgenin güzelliklerini keşfediyor.

"SAKİN ŞEHİR" HALFETİ EŞSİZ GÜZELLİĞİYLE ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR

Bir bölümü Birecik Barajı'nın suları altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle öne çıkan Halfeti, yurt genelinde havaların soğumaya başladığı bu dönemde uygun iklimiyle misafirlerine güzel bir gün geçirme imkanı sağlıyor.

Bölgeye gelenler Fırat Nehri kenarında yürüyüş yapıp, tekne turlarıyla da bölgenin güzelliklerini keşfediyor. Güneydoğu'nun saklı cenneti" olarak da adlandırılan bölgede,su altında kalan caminin minaresi ziyaretçilerin başlıca uğrak noktası oluyor. Ocak ayında olunmasına rağmen hava sıcaklığının hafta sonu 12-14 derecelerde seyrettiğiHalfeti’de ziyaretçiler bol bol fotoğraf çekme imkanı buluyor.

Halfeti'de tekne turlarına katılanların uğrak noktalarından biri de büyük bölümü sular altında kalan Savaşan Köyü. Köy, bölgeyi ziyaret eden turistlerin en fazla ilgi gösterdiği yerlerden. Misafirler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi de görme fırsatı buluyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.