Sağlık Çalışanları Şiddet Yasasının Çıkarılmasını İstedi

Urfa Haberleri

Geçtiğimiz günlerde Harran üniversitesi Tıp Fakültesi doktorunun darp edilmesi ile ilgili Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Ömer Melik, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesinde yaptığı açıklamada, “Sağlıkta şiddet yasası bir an önce çıkarılması gerektiğini “söyledi.

Harran üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışan doktora yapılan saldırı ile ilgili Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesinde basın açıklaması düzenleyen Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Ömer Melik, Doktor Ahmet Bahattin Yalçına yapılan saldırıyı sert bir dile kınadı. Melik “Sağlıkta şiddet yasasının uygulamaya geçilmesini gerektiğini “ dile getirdi.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde toplanan yaklaşık 30 sağlık çalışanı yaşanan olayı protesto etti. Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz ve bazı STK’ların da destek verdiği açıklamada konuşan Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik, “Nice şiddet olayı ile siyasal iktidarın sağlıkta hiçbir adım atmadığını üzülerek görüyoruz. Gelinen aşamada sağlıkta şiddet sağlık hizmet sunumunun hemen tüm aşamalarında yaygın ve ciddi bir sorun haline dönüşmüştür. Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30 şiddet vakası yaşanmaktadır. Özellikle acil servisler şiddetin kol gezdiği, sağlık çalışanlarının kendilerini emniyette hissedemedikleri, sağlık hizmetini güvenli ortamlarda veremedikleri yerler haline gelmiştir” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.