‘Safir’ aspir çeşidinde hasat zamanı

Urfa Haberleri

Şanlıurfa’da GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 2019 yılında tescil edilen ‘Safir’ aspir çeşidinin hasadı zamanı geldi.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üç yıl önce tescil edilen 'Safir' aspir çeşidinin hasadında yüksek rekolte bekleniyor.
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Şanlıurfa - Akçakale yolu üzerinde yer alan Koruklu Araştırma İstasyonunda ekimi yapılan aspir bitkisi, hasadıyla az bir süre kala ekipleri inceleme yaptı. Tarla kontrolü Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi İbrahim Halil Harem tarafından tarlada kontrol yapıldı.
Gıda ürünlerinde renklendirici özeliği, hayvan yemi ve yüksek yağ oranı ile bitkisel yağ olarak da tüketilebilen aspir bitkisinin çiftçiler tarafında rağbet görmeye başlandı.
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tescilli Aspir çeşidi SAFİR'in sertifikalı tohumluk üretim yerinin Tarla kontrolü Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden gelen Ziraat Mühendisi İbrahim Halil HAREM tarafından yapıldı
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.