Ramazan'da lokantacılar kilo ile kebap pişiyor

Urfa Haberleri

Koronavirüs nedeniyle 17 gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Şanlıurfa’da lokantacılar Ramazan'da kebap siparişi alıyor. vatandaşlar, kiloyla aldıkları etleri, lokantalara götürüp pişirme ücreti karışlığında karışık kebap yaptırıyor.

Şanlıurfa’da ramazan ayında geleneksel hale gelen iftar ve sahurda kebap yeme alışkanlığı, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle evlere paket servis şeklinde devam ediyor.

Şanlıurfa genelinde bulunan restoranlarda iftar için kebap pişiremeye başlandı. Lokantalar belirli bir fiyat karşılığında kilo ile kebap pişiriyor.

Kentte iftarlarını meşhur Urfa kebabıyla açmak isteyen vatandaşlar, daha ekonomik hale gelen kilo hesabıyla kebap siparişini veriyor. Kasaptan aldıkları 1 kilo etten, 5,5 kişilik porsiyon kebap yaptırmak için lokantalara giden vatandaşlar, pişirme ve garnitür parasını vererek, iftar yemeklerini hazırlıyor.

Vatanlaşalar “Sokağa çıkma kısıtlamasında bize yakın Lokmanlara kebaba sipariş ediyoruz 60 liraya aldığımız bir kilo etten 5,5 kişilik kebap çıkıyor. Buna pişirme parası, salata ve içeceklerini katarak 15-20 lira ekstra ücret ödüyoruz. Zahmetsiz bir şekilde iftardan önce sipariş verdiğimiz karışık kebabımızı alıyoruz“ diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.