Okullara 4 bin kitap dağıtılacak

Urfa Haberleri

Şanlıurfa’daki kırk köye yaklaşık 4 bin kitap dağıtılmasına ilişkin protokol, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün makamında imzalandı.

Şanlıurfa’daki kırk köye yaklaşık 4 bin kitap dağıtılmasına ilişkin protokol, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün makamında imzalandı. 
Şanlıurfa Valiliği ile Memur-Sen Şanlıurfa Temsilciliği arasında imzalanan protokole ilişkin bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük; başta taşımalı okullar olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek okullara kitapların dağıtılacağını belirtti. Protokolün, köy okullarındaki kitap sayısının arttırılmasına önemli bir katkı sunacağını dile getiren Vali küçük, Şanlıurfa Memur-Sen Başkanı İbrahim Coşkun’a teşekkür etti. 
Memur-Sen Şanlıurfa Başkanı İbrahim Coşkun ise; sendika olarak gayelerinin çocukların eğitimine kitap bağışıyla katkı sunmak olduğunu ifade etti. Protokol kapsamında Şanlıurfalı eğitimci yazar Mehmet Akif İnan’ın eserlerinin yer aldığı kitap seti okullarda dağıtılacak. 
Köy okullarına kitap dağıtımı için düzenlenen protokolde Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve Şanlıurfa Memur-Sen Başkanı İbrahim Coşkun’un da imzaları yer aldı. 
Eğitime Büyük Destek
Şanlıurfalı emekli doktor Saadet Özdemir Şanlıurfa’da eğitime destek olmak amacıyla 500 bin liralık bağışta bulundu. Yapılan bağış için de Valilik makamında protokol imzalanırken yapılan bağışın önemine değinen Vali Küçük: “Çok değerli hemşerimiz ve hocamız eğitime yaptığı bu katkıdan dolayı bu unvanı hak ediyor. Okullarımızın ihtiyacı için 500 bin lira nakit parayı Milli Eğitim teşkilatımıza hibe ediyor. Biz de bu alicenaplığı ve teveccühü karşılığında Karaköprü’deki bir okulun isim hakkını veriyoruz. Böyle hemşerilerimizle gurur duyuyoruz. Her şekilde ve her zaman memleketini düşünen, düşünmekle kalmayıp bunu fiiliyata döken bir hanımefendi. Ben kendilerine şükranlarımı arz ediyorum” dedi. 
Kendisi kiracı olduğu halde 500 bin lira bağışta bulunan hayırsever Saadet Özdemir’in davranışının ders niteliğinde olduğunu söyleyen Vali Küçük: “Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben evlatlarımız adına kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 
Bağışta bulunan Saadet Özdemir ise; imkanı olan herkesin memleketine, özellikle Şanlıurfa’ya bu tür hizmetler yapmasının çok hayırlı olacağını belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.