Mevsimlik işçilerin sorunları başlıyor

Urfa Haberleri

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlıklarının İyileştirilmesi Yönetici Geliştirme Programı toplantısına katıldı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlıklarının İyileştirilmesi Yönetici Geliştirme Programı toplantısına katıldı. 
Bir otelde düzenlenen toplantıya Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; TBMM Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarının ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, komisyon üyesi milletvekilleri, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Yeni, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ve çeşitli illerden gelen vali yardımcıları ve kaymakamlar katıldı. 
Katılımcılara mevsimlik tarım işçiliğiyle ilgili kısa filmin izletilmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Vali İzzettin Küçük; dünyanın her yerinde mevsimlik tarım işçiliğinin olduğunu ancak Türkiye’de bu işin sorunlarla birlikte yapılıyor olduğunu belirtti. Araştırma komisyonunun yaptığı çalışmalarla pek çok konunun ne yapılması gerektiği hususunda açığa kavuştuğunu ifade eden Vali Küçük; çözüm için sorunun idare ve toplum nezdinde kabul edilmesi gerektiğini kaydetti. Sorunun toplum nezdinde kabul edilmesi için de sadece idarecilerin söylemlerinin yeterli olmayacağını sözlerine ekleyen Vali Küçük; idarecinin kuracağı mekanizmalar ve teşkilatına yükleyeceği sorumluluklarla farkındalığın arttırılabileceğine inandığını söyledi. 
Tarım işçiliği yüzünden çocukların eğitimlerinden uzak kalmasına da konuşmasında yer veren Vali Küçük: “Şanlıurfa’da nisan ayı gelince çocuklar yok. Bu çocuk bu eğitimle hayatı boyunca mevsimlik işçi olarak kalır. Mülki idare amirleri olarak ilk önce bu konuya eğilmemiz lazım. Anneleri gidiyor diye çocuklar da gidiyor. O yüzden annelerin gitmemesini teşvik edebilecek önlemler alabiliriz. Sorunu parçalara ayırarak çözmeye çalışmalıyız. Böylelikle en azından en yakıcı konularda başarı sağlarız” dedi. 
TBMM Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarının ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise konuşmasında; Türkiye’de mevsimlik tarım işçisi olarak çalışanlar hakkında bilgi vererek, yaklaşık bir milyonu aşkın bir nüfusun sürekli göç etmek zorunda kaldığını belirtti. göç etmek zorunda kalan tarım işçilerinin sorunlarının, çalışma hayatı zorluklarından çıkıp toplumsal bir sorun haline geldiğini ifade eden Vekil Kaçar; TBMM bünyesinde oluşturulan komisyonun çalışmalarında mesafe kaydettiğini dile getirdi. 
Yapılan açılış konuşmalarının ardından program; akademisyenler tarafından katılımcılara aktarılan sunumlarla devam etti. Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlıklarının İyileştirilmesi Yönetici Geliştirme Programı yarın da deneyim paylaşımlarıyla devam edecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.