Lastik Alırken Tarihine Dikkat Edin

Urfa Haberleri

Yaz sıcakların 50 derecede olduğu Şanlıurfa'da Lastikçi esnafı sürücülere lastik satın alırken dikkat etmeleri gereken saklama koşulları konusunda uyardı. Esnaf, Kırmızı ile çerçevelenmiş kısım’da "2704" 27. hafta 2004 üretimi demek olduğunu belirti.

Şanlıurfa'da lastik işletmeciliği yapan esnaf, sürücülere lastik satın alırken dikkat etmeleri gereken saklama koşulları konusunda yol gösterdi. Esnaf aracın performansı konusunda en önemli aktörlerden olan lastiğin seçiminde, markası, teknolojisi, sunduğu fırsatlar kadar dikkat edilen bir diğer konu da lastiğin üretim tarihi olduğunu belirtti.
LASTİK ALIRKEN TARİHİNE DİKKAT EDİN
Lastikçi esnafı, " lastik doğru koşullarda stoklanan bir lastiğin ticari ömrü 10 yıldır. Ancak bu konuda yaşanan bilgi kirliliğinden dolayı sürücüler sorun yaşayabiliyor. Bir lastiğin ömrü; stoklama koşulları, stok yapılan yerin konum ve durumuna değişiklik gösteriyor, Lastiklerin uygun saklama koşulları şartıyla, 10 yıl ömürleri vardır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru koşullarda saklanmış, korunmuş ise 8 yıl daha ömrü vardır. Kırmızı ile çerçevelenmiş kısım’da "2704" 27. hafta 2004 üretimi demektir"dediler.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.