Köyümdeki Kız Çocuklarının Kaderini Değiştireceğim

Urfa Haberleri

Şanlıurfa'da öğretmenleri sayesinde hentbola başlayan 13 yaşındaki kız çocuğu Merve Akpınar spora başladığında yaşadığı sıkıntılara dair yaptığı açıklamalar, Türkiye’de büyük yankı buldu.

Haliliye ilçesine bağlı Güncü kepesi kırsal mahallesinde ikamet edip Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olan 7 çocuklu bir Ailenin kızı olan Merve Akpınar, geçtiğimiz günlerde Hentbol Federasyonu'nun davetlisi olarak Ankara'ya gitti.

Merve Akpınar'ın açıklamaları spor dünyasında büyük ilgi gördü ve kadına karşı yapılan ayrımcılığın bir kez daha tepki çekmesini sağladı.

KÖYÜMDEKİ KIZ ÇOCUKLARININ KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİM

Yaptığı açıklamalarla Türkiyedegündemolan Merve Akpınar,”Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın' oran buran görünün diyerek çevre beni dışladı. Sonra ben de 'Hayır, ben neden oynamayayım?' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. Başta Türkiye ve 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim 've sesi olacağım. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım, hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum”dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübüa çıkma videosunu paylaşarak, "Sen tüm Türkiye’deki kız çocuklarının umudusun. Senin ve cesaret verdiğin tüm kız çocuklarının yanındayız!" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Spor Kulübü, ise yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:’ Yaşamın büyülü yanının umut olduğunu bizlere yeniden hatırlattın, kız çocuklarına cesaret verdin Merve. Sen ve tüm kız çocuklarının cesareti, azmi, gücü ve inancıyla spor daha da güzelleşiyor. İyi ki varsın #MerveAkpınar’’dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.