İSOT Fiyatları Tavan Yaptı

Urfa Haberleri

Şanlıurfa’da yıllardır tüketimi üretiminden fazla olan isot bu yıl yüksek fiyatla satılıyor. Üretimin geçen yıllara göre az olduğu belirtilen Kırmızı isot fiyatları bu yıl hal pazarında 2 liradan 2,5 liraya kadar çıktı. Hal pazarı esnafı isot fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının sebebini üretimin azlığına bağlıyor.

Şanlıurfa'nın vazgeçilmez damak tatlarından olan Urfa isotunun hasadı başladı, Geçen yıl 1-2 liradan satılan biberin kilosu bu yıl 2,5 lira kadar yükseldi. Ekimi az olduğundan biber piyasada bulunmuyor.

Şanlıurfa’da yıllardır tüketimi üretiminden fazla olan isot bu yıl yüksek fiyatla satılıyor. Üretimin geçen yıllara göre az olduğu belirtilen isot fiyatları bu yıl hal pazarında 2,5 liradan satılıyor. Hal pazarı esnafı isot fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının sebebini üretimin azlığına bağlıyor.

Çiftçinin pahalılıktan dolayı ekemediğini belirten hal pazarı esnafı,” çiftçi masrafını kurtaramıyor. Masrafı her geçen yıl daha da artıyor. Gübre pahalı ilaçlar pahalı. Biberin kalitesi geçen yıla göre iyi de değil. Bu biberlerden kime gönderdikse hepsi şikâyetçi oldu” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.