Harran ovasında tahliye kanallarına taş tahkimatına başlandı

Urfa Haberleri

Devlet Su İşleri (DSİ) Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü, Harran ovasında başlattığı tahliye kanallarına taş tahkimat çalışmalarını başladı.

GAP'ın başkent Şanlıurfa'da Atatürk barajı ile 30 yıl önce Fırat'ın suyu Harran ovasına bırakıldı. Ardından Suruç ovasına su bırakıldı. Suyun bol olduğu ve bilinçsiz sulamamın yapıldığı ovalarda su tahliye için tahliye kanaları yapıldı. Yapılan tahliye kanalarına taş tahkimatı yapılıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 15 . Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde başlattığı tahliye kanalı taş tahkimat çalışmalarını sürdürüyor. DSİ tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydanın alınmasını sağlamak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerinde oluşabilecek taşkın riskine karşı korumak için tüm gücüyle çalışan DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Bu kapsamda, Şanlıurfa genelinde çalışmalarını sürdüren DSİ ekipleri, Harran Ovası sulaması HT13 tahliye kanalında taş tahkimat çalışması yapmaya başladı.

DSİ GAP 15. Bölge Şanlıurfa müdürlüğünden yapılan açıklamada;

"Bölge Müdürlüğümüz tarafından Harran Ovası sulaması HT13 tahliye kanalında taş tahkimat çalışması yapılmaktadır"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.