Harran ovasında hasat başladı

Urfa Haberleri

Şanlıurfa’da 'beyaz altın' olarak bilinen pamuğun bu yılın ilk hasatlarından Harran ovasında başlandı.

Harran Ovası'nda; yörede 'beyaz altın' olarak adlandırılan pamuk hasadına başladı. 2 ay sürecek olan hasat mevsimiyle birlikte tarlalarda hummalı çalışma başladı.

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Şanlıurfa'da, GAP Eylem Planı kapsamında sulanabilen arazilerin artmasına paralel olarak tarımsal üretim de katlanıyor. Bu kapsamda ekim alanı her yıl genişleyen ve bölgede "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuk, lifiyle tekstile, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlaması dolayısıyla stratejik ürünlerin başında geliyor.

Tarlalarına "beyaz altını" eken çiftçiler, yaz boyunca etkili olan kavurucu sıcaklara rağmen suladıkları ve bakımını yaptıkları ürünlerinden bereketli bir hasat sezonu geçirmeyi umut ediyor.

Ovadaki çiftçiler, Normal koşullarda bölgede 7 Eylül itibariyle elle hasat başlıyor. Son yıllarda makineli hasat oldukça yaygınlaştı ve gelişti. Makineli hasatla ilgili kozaların yüzde 60-70’i açtıktan sonra mutlaka yaprak döktürücünün kullanılması gerekiyor. Yapraklar döküldükten sonra üreticiler makineli hasada başlayabilirler, bu yıl dönümde yaklaşık 500 kilo pamuk elde ediliyor

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.