Göbeklitepe’de balon turları başlayacak

Urfa Haberleri

Şanlıurfa'da, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılında Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle yoğun turist akını çeken Göbeklitepe'de, bir süre sonra faaliyete başlayacak sıcak hava balonunun tanıtım uçuşu gerçekleştirildi.

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılının ‘Göbeklitepe yılı’ ilan edilmesiyle Şanlıurfa yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yer alan Göbeklitepe, 12 bin yıllık geçmişiyle ziyaretçilerin ilgisini son 3 senedir hızla çekmeyi başardı. Ağırlığı 40 tonu bulan ve ‘’T’’ şeklindeki dikilitaşlardan oluşan Göbeklitepe, dünyada bilinen en eski inanç merkezi olmasının yanı sıra, dünyaca ünlü yapım şirketlerinin de ilgisini çekerek bazı dizilere konu oluyor.

Göbeklitepe'de turizm amaçlı sıcak hava balonu test uçuşları başladı. Test uçuşlarına başlanan Göbeklitepe'de, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcıları Şahin Aslan ve Metin Esen'in de katılımıyla tanıtım uçuşuna katıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.