Fiyatlarındaki Artış Lokantacı Esnafını Etkiliyor

Urfa Haberleri

Şanlıurfa Hal Pazarlarda sebze fiyatlarındaki artış lokantacı esnafın satışını etkiliyor. Pazarlarda satılan patlıcan ve domates cep yakıyor. Kilosu 2,5 lira 4,00 lira arasında değişen patlıcan fiyatları cep yakıyor, sebzelerin fiyatlarındaki lokantacı esnafın satışını etkiliyor.

Şanlıurfa'da Pazarlarda satılan patlıcan ve domates cep yakıyor. Kilosu 2,5 lira 4,00 lira arasında değişen patlıcan fiyatları cep yakıyor, sebzelerin fiyatlarındaki bu yükseliş hem alıcıyı hem de satıcıyı etkiliyor. Sebze fiyatlarındaki yükselişin, havaların ısınmasıyla beraber düşeceği belirtiliyor. Sebze fiyatlarının çok pahalı olduğunu belirten esnaflar, “Sebze fiyatlarındaki bu yükseliş esnaf olarak satışlarımızı etkiliyor. Satışlarımız azaldı, Patlıcanın kilosu 4,00 liraya kadar çıktı. Fiyatların bu denli yüksek olması hem bizi hemde müşterilerimizi etkiliyor satış yapamaz duruma geldik. Havaların ısınmasıyla beraber sebze fiyatlarında düşüş olmasını bekliyoruz'dedi.

Uzun yıllardır pazarcılık yapan Ahmet Aslan ise üretim çoğaldıkça fiyatların düşeceğini belirtirken, çıkan ürünlerin talebi karşılamadığını ifade etti. Aslan “Şu anda sebze biraz yüksek gözüküyor. Bu üretim ile ilgili. O yüzden fiyatlar yüksek oluyor. Üretim çoğaldıkça, fiyatlar da düşer.” şeklinde konuştu

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.