Fakıbaba, anlım açık her şey ortada

Urfa Haberleri

Fakıbababa bir süredir basında yer alan TÜRGEV'e arazi bağışıyla ilgili iddialara açıklamada bulundu. Fakıbaba, "Amaç tamamen hükümet ve Başbakan'ı hedef alarak yıpratma girişimleridir. Ancak halkımız artık bu numaraları yemiyor" ifadelerini kullandı.

Fakıbababa bir süredir basında yer alan TÜRGEV'e arazi bağışıyla ilgili iddialara açıklamada bulundu. Fakıbaba, "Amaç tamamen hükümet ve Başbakan'ı hedef alarak yıpratma girişimleridir. Ancak halkımız artık bu numaraları yemiyor" ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Büyük şehir belediye başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, ulusal basında çıkan TÜRGEV’e arazi bağışıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Fakıbaba; Bu iddialarla çamur atmaya çalışanlar savcılığa gitmese namerttir, 10 yıl içersinde görev yaptığım süre içersinde herkese hesap vereceğim kafamı yastığa koyduğumda rahat yatacağım Allah’a ve bütün Urfalılarla hesap vereceğimim Urfalılar bilir.
Son zamanlarda bariz bir şekilde görülüyor amaç yıpratmak, bu haberler sadece Fakıbaba’yı değil özellikle sayın Başbakanı vakıf üzerinden giderek tamamen yıpratma amaçlı olduğu inanıyorum çünli bu kadar basit bu kadar vicdansızca hiç yasal bir şey olmayan, hiç araştırılmadan gazeteler böyle manşet atıyorsa Allah bu başbakanımıza yardım etsin. Yapmış olduğumuz 5393 sayılı belediye kanununun 15.maddesini uygulamışız ve bu madde belediye meclisine yetki verdi. Biz 10 yıl içersinde sadece TÜRGEV’ e mi vermişiz diğerleri niye sorulmadı sadece TÜRGEV soruldu. Başbakanı TÜRGEV üzerinden burmak o kadar kolay mı ben kimsenin bekçiliğini yapmıyorum gerçekten zulüm olduğu zaman, haksızlık olduğu zaman bir vatandaş olarak ta mazlumun yanında olmamız gerek belediye olarak 2004’ten beri Sema Basın Yayın Eğitim Derneği’ne 4 bin metre kare, bilindiği gibi bu cemaate ait olan bir dernektir. Ayrıca
Türkiye Eğitim ve Kültür Derneği’ne 3 bin metre kare,
-Şanlıurfa Bahar ve Kültğr ve Eğitim Derneği’ne 4 bin metre kare,
-Eyyubiye Faki öğrenciler Derneği’ne 2 bin metre kare,
-Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne(TEGEV) 7600 metre kare,
-TÜRGEV vakfına 7921 metre kare,
-Hilton Oteline 5084 sayılı yatırımın teşvik kanun kapsamında 8600 metre kare yer tahsisi yaptık.
10 yıllık görev sürem içerisinde Şanlıurfa’yı sadece fiziki olarak değil, sosyal olarak da yaşanabilir bir kent haline getirmek için bir çaba veriyoruz. Yaptığımız çabaların yanı sıra sosyal projeler yaparak, gençlere, eğitime, kültüre ve turizme katkı sağlayan kamuya yararlı birçok dernekve vakfa görev süremizde yer tahsisi yaptık. 5393 sayılı belediye kanununun 15.maddesi bu konuda cevap vermektedir. Haberde yer alan “Ekim ayı meclisinde Dergah Vakfı’na Direkli’de 20 dönümlük sosyal alanın verildiğine yönelik” iddia gerçekleri yansıtmamaktadır. Söz konusu yeri, biz Dergah Vakfı’na tahsis etmedik, mülkiyeti zaten kendilerinindi.
Görüldüğü üzere, burada amaç, yapılan işlerin mevzuata uygun olup, olmadığının araştırılmasından ziyade, sanki usulsüz bir işlem çıkara yönelik bir işlem yapılmış gibi gösterip, sayın başbakanımızı yıpratmak amaçlıdır. Bunlar ucuz şeylerdir. Bu tür karalamalar, ne bizi ne de başbakanımızı yıldıramaz. İnandığımız, doğru olduğuna inandığımız bu tür kararları, bugün de bir talepleri olursa destekleriz. Şanlıurfa’nın sorunlarının çözüme katkı sunacak. İş adamlarına yatırımcılara, sivil toplum örgütlerine ve vakıflara her zaman destek olduk, önlerini açtık bundan sonra da açmaya devam edeceğiz.
10 yıllık görev süreleri boyunca hesap veremeyecekleri işlemelerinin bulunmadığını belirten Fakıbaba, “14-15 Mart tarihinde basın açıklaması yaparak 10 yılın hesabını halka vereceğiz. Tüm halkımız ve basın mensuplarımız davetlidir” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.