Engeliler gününde engellere sıra gecesi

Urfa Haberleri

Şanlıurfa Belediyesi’nce "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Sultan Sarayı’nda bir gece düzenlendi.

Şanlıurfa Belediyesi’nce "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Sultan Sarayı’nda bir gece düzenlendi.
Bedensel Engelliler, İşitme Engelliler, Görme Engelliler, Ortopedik Engelliler, Omurilik Felçliler Derneği ve Zihinsel Engelliler Derneği'ne üye engelli ve ailelerinin katıldığı gecede, Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu birbirinden güzel türkülerini seslendirdi. 
Gecede her şeye rağmen engellerini aşarak sahneye çıkan engelliler, davul zurna eşliğinde halay çekti ve gönüllerince eğlendiler.
Bedensel Engelliler, İşitme Engelliler, Görme Engelliler, Ortopedik Engelliler, Omurilik Felçliler Derneği ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanları gecenin anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.
3 Aralık Dünya Engeliler günü münasebetiyle tüm engellilerin gününü tekrar kutladığını belirten Belediye Başkan Vekili M.Fevzi Yücetepe, Şanlıurfa'da engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmanın gayreti içersinde olduklarını kaydetti. 
Yücetepe, "Belediye Başkanımız Fakıbaba, maalesef çok arzuladığı halde bizlerle bir araya gelemedi. Ancak ulaştırmamı istediği selamını sizlere iletiyorum. Şanlıurfa Belediyesi olarak engellilere gereken önemi bugüne kadar verdik, bugünden sonra da vereceğiz" dedi.
TÜRKİYE’DEKİ EN KAPSAMLI ENGELLİLER KOORDİNASYON MERKEZİ
Türkiye’nin en kapsamlı Engeliler Koordinasyon Merkezi, Şanlıurfa’da yaptırıldığını belirten Yücetepe, “14 bin metrekarelik alanda yapılmaya başlandı. Şanlıurfa’daki 10 binlerce engelliye umut olacak. İçerisinde, Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Çok Amaçlı Salonu ve Park Bahçesi bulunacak olan ve Türkiye’nin en kapsamlı Engeliler Koordinasyon Merkezinin inşaatı sürüyor. 5 milyon TL’den fazlaya mal olacak Engelliler Koordinasyon Merkezinden Şanlıurfa’daki bütün engelliler yaralanacak. 
Gecede, Belediye Başkanı Fakıbaba’ya engellilere vermiş olduğu destekten ötürü bir şükran çiçeği takdim edildi. Çiçeği Başkan Fakıbaba adına Vekili Yücetepe aldı. 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.