Elektrik kesintileri pamukları vurdu

Urfa Haberleri

Şanlıurfa’nın Harran Ovasında 'Beyaz altın' olarak bilinen ve Türkiye'nin ikinci büyük Pamuk üretim merkezi olan Harran'da pamukta hasat devam ediyor

Şanlıurfa’nın Harran Ovasında 'Beyaz altın' olarak bilinen ve Türkiye'nin ikinci büyük Pamuk üretim merkezi olan Harran'da pamukta hasat devam ediyor. Kuyuyla sulanan pamuk tarlaları kurudu. pamuklar tarlada kaldı.
 
Şanlıurfa'da yöre çiftçisinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan pamukta eylül ayında başlayan hasat sürüyor. Pamukta Türkiye'nin üçte birini karşılayan Şanlıurfa'da yöre halkı gerek pamuk işçileriyle gerek kendi aile bireyleri ile beraber bütün gün pamuk toplayarak hasadı bitirmeye gayret gösteriyor. Sıcakta çalışarak pamuk toplayan tarım işçileri, "Gün boyu güneşin altında pamuk toplamak bizi çok yoruyor. Ama yine de şikayetçi değiliz. Çünkü bu bizim geçim kaynağımız. Var gücümüzle çalışarak hasadı tamamlamaya çalışıyoruz. geçen yıla nazaran pamukta düşüşlük var bölgemizde kesilen elektriklerden dolayı pamuk'a gerektiği kadar su verilmedi, yinede bizim pamuklar iyidir. diğer komşu köyün elektrikleri kesik olduğundan pamuklar tarlada kurudu yine olan köylüye çiftçi bu yıl çok büyük kayıp verdi"dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.