Çıplak ayakla pamuk tarlasında yaşıyorlar

Urfa Haberleri

Pamuk toplamak için tarla başına giden ailelerin çocukları, çıplak ayakla tarlalarda dolaşıp, çadırlarda yaşıyor. Çocuklar, tüm ihtiyaçlarının giderilmesini ve okula devam etmek istediklerini belirtti.

Pamuk toplamak için tarla başına giden ailelerin çocukları, çıplak ayakla tarlalarda dolaşıp, çadırlarda yaşıyor. Çocuklar, tüm ihtiyaçlarının giderilmesini ve okula devam etmek istediklerini belirtti.
Yaşları küçük olan çocuklar, aileleriyle birlikte göç ettikleri köylerde sefil bir hayat sürdürüyor. Pamuk toplamak için tarla başlarına giden aileler, pamuk toplarken, çocuklar ise tarladan çıktığı zaman kendilerini çadırda buluyor.
Suriyelilerin yanı sıra yerli aileler de pamuk toplamak için köylere göç edip derme çatma çadırlarda yaşarken, en çok da çocukların hastalandığı belirtildi. Küçük çocuklar, gün içerisinde ailesiyle birlikte pamuk toplarken, sıkıldıktan sonra tarladan çıkıp evlerine gidiyor. Tarlaların ortasında yer alan çadırlarda yaşam mücadelesi veren aileler, çocuklarının kısa sürede hastalandığını söyledi. Etrafı sulak olan çadırlar, yaşam koşulları bakımından olumsuz olduğu için çocuklar açısından elverişli olmuyor.
Mecburiyetten tarla başındaki çadırlarda yaşadıklarını söyleyen Erdem Gündüz, yaşam koşulları iyi olmayan yerde çocukların kısa sürede hastalandığını belirterek, “görüldüğü gibi burada yaşam koşulları çok kötü, bu nedenle de çocuklar kısa sürede hastalanıyor. Burada sulak alanlar fazla bulunuyor, öte yandan etrafımız hep pamuk tarlaları olduğu için sivrisinekler fazla oluyor. Sivrisineklerin ısırması sonucu çocuklarımız hastalanıyor. Aynı şekilde çoğu çocuk, pamuk nedeniyle okullarına gidemiyor” dedi.
Ayakkabı olmadan, yalın ayak yürümek zorunda kalan çocuklar da ayakkabı ihtiyaçları bulunduğunu söyleyerek, ailelerinin çalışması sonucunda kendilerine ayakkabı alınmasını istedi.
Yaşları 5 ile 10 arasında değişen çocuklar, ayakkabıları olmadığı için üşüdüklerini belirterek, “ayakkabımız olmadığı için hem üşüyoruz, hem de rahatlıkla yürüyemiyoruz. Ailemiz pamuk toplamayı bitirince bize ayakkabı alacak ve okulumuza gideceğiz. Şuanda pamuk toplandığı için okula gidemiyoruz. Okula gitmemiz için pamukların bitmesi gerekiyor” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.