Çin / Pekin Büyükelçisi Önen iftar davetlerini sürdürüyor

Urfa Haberleri

AK Parti Adalet ve Kalkınma Partisi 23. ve 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekili, daha sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan ve 2017 yılı Aralık ayında Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi olarak göreve başlayan Abdulkadir Emin Önen, göreve başladığı günden itibaren 2 ülke arasındaki iş birliğini her alanda geliştirme gayretini sürdürürken, Çin’de yaşayan türk vatandaşları ile de hemen her fırsatta bir araya gelmeyi ihmal etmedi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mübarek Ramazan ayında Çin Halk Cumhuriyeti’nin önce Pekin ve daha sonra da değişik kentlerinde iftar yemeği vererek vatandaşlarımızla biri arada olmayı, onlarla fikir alış verişinde bulunup varsa sorunları ile ilgilenmeyi sürdürdü.

Pekin'e 3 saat uçuş mesafesinde Guanco’da iftar

Daha önce özel bir şirketin Genel Müdürü olarak görev yaptığı Çin’in Guanco şehrindeki vatandaşlarımızla iftarda buluşan Çin / Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Bugün iftarımızı Pekin'e 3 saat uçuş mesafesinde Guanco şehrindeki vatandaşlarımızla birlikte açtık. Memleket hasreti çeken vatandaşlarımız ile Ramazan münasebetiyle bir araya gelip sohbet ettik, hasbihal ettik. Çin büyük bir coğrafya ama aramızdaki mesafeler engel değil” dedi.

Pekin’de iftar

Pekin Büyükelçimiz Önen, “Önceki gün de orucumuzu Pekin'deki vatandaşlarımız ile birlikte açtık. Büyükelçiliğimizdeki iftar soframıza eşlik eden yüzü aşkın memleketlimiz ile Ramazan'ın bereketini birlikte yaşadık ve memleket hasreti giderdik. Yüce Mevlam hepimizin oruçlarını kabul etsin, memleketimizi korusun” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.