Borsa, Pamukta Kirlilik Sorununu Çözmekte Kararlı

Urfa Haberleri

Şanlıurfa Ticaret Borsası Türkiye pamuğunun %42’lik bir bölümünü karşılayan Şanlıurfa’da pamuğun kalitesini arttırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 Şanlıurfa Ticaret Borsası Türkiye pamuğunun %42’lik bir bölümünü karşılayan Şanlıurfa’da pamuğun kalitesini arttırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Şanlıurfa Ticaret Borsası, pamukta kirlilik sorununu çözmek ve kalite standardını yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

 Çırçır fabrikası sahipleri ile birlikte Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i ziyaret eden Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, pamuğun stratejik bir ürün olduğunu hatırlatarak, Şanlıurfa pamuğunda kalite standardını yakalamak ve kirliliğini önlemek için Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’ten destek istedi.

Makineli hasatta gece toplanan pamuklarda matlaşma meydana geldiğini de vurgulayan Çiçek, pamukların mümkün olduğunda gündüz toplanması gerektiğini söyledi. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvençle yaptığı görüşmede pamuk fiyatları ile ilgili bilgiler de aktaran Çiçek, pamuk fiyatlarının geçen yıla oranla yüksek olacağını beklediklerini belirtti.

Şanlıurfa pamuğunun kalite açısından Ege pamuğu ile eşdeğer olduğunu da ifade eden Çiçek ; “Sanayicilerimizde sürekli toplantılar düzenliyoruz. Sanayicilerimiz özellikle pamuğun kirli olmasından şikayetçi, üreticilerimizden ricamız; pamuklarını naylon çuvallara koymasınlar, bu şekilde hem pamuğun kalitesi düşüyor hem de sanayicimiz ve çiftçimiz zarar ediyor.” diye konuştu.

Pamukta rekoltenin geçen yıla oranla yüksek olmasını beklediklerini de kaydeden Çiçek, sorunlarını dinlediği için Vali Güvenç’e teşekkürlerini iletti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.