Balıklı göl ziyaretçilerle doldu taştı

Urfa Haberleri

Şanlıurfa'da Şubat ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlar, kış güneşinin keyfini çıkartmak için kentin simgesi olan balıklıgöl akın ettiler.

Sıcaklığın 14 dereceye ulaştığı Şanlıurfa'da güneşli havayı ve tatili fırsat bilen vatandaşlar, Balıklıgöl Yerleşkesi'ne akın etti. Hazreti İbrahim'in doğduğu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti Şuayp peygamberlerin yaşadığı rivayet edilen ve bundan dolayı ''peygamberler şehri'' olarak anılan Şanlıurfa, inanç turizmi açısından önemli potansiyeli barındırıyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar, Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağaraya girerek, dönemin hükümdarı Nemrut'un zulmünden kurtulmak için annesi tarafından burada bir süre saklanan Peygamber'in hatırasının bulunduğu mekanda dua ediyor.

Balıklıgöl, kente gelen ziyaretçilerin en fazla vakit geçirdiği mekanların başında geliyor. Hafta sonu nedeniyle yoğunluk yaşanan yerleşkeyi gezen ziyaretçiler hatıra fotoğrafı çektirerek, balıklara yem attı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.