“11 Nisan yeşil alan olsun”

Urfa Haberleri

Yıkılan 11 Nisan stadyumunun yerinin AVM yapılacağı bilgisi üzerine Şanlıurfa’daki STK’lar harekete geçti.

Yıkılan 11 Nisan stadyumunun yerinin AVM yapılacağı bilgisi üzerine Şanlıurfa’daki STK’lar harekete geçti.
 
Saat 12:00’de Topçu Meydanında toplanan kalabalık, Topçu Meydanından 11 Nisan alanına kadar yürüş eylemi gerçekleştirdi. Alanın beton yığınına dönüşmesine izin vermeyeceklerini dile getiren kalabalık, sloganlar eşliğinde 11 Nisan alanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte herhangi bir sorun yaşanmadı. 11 Nisan alanında toplanan ve basın açıklaması yapan kalabalık, 11 Nisan alanının yeşil alana dönüştürülmesi talebinde bulundu.
 
Kalabalık adına basın açıklamasını TMMOB Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Okyay Çiçek, okudu. Yapılan açıklamada “bugün Emirgan çay bahçesinin Ziraat bankasının Merkez orta okulunun birilerini rahatsız etmesi hiçbir sıkıntı duyulmadan rahatlıkla yıkılabilmesi bu şerin yakın mazisine tahamülsüzlüğün göstergesidir ve bu civarlarda büyümüş insanların anılarına saygısızlıktır. Kaldı ki bu halk, için 11 Nisan eski stadın alanı da Şanlıurfasporun birçok maçına, birçok konsere, birçok gösteriye ev sahipliği etmişti. İnsanların mazilerine saygı duyulmalı” ifadeleri kullanıldı. Toplanan kalabalığa CHP eski il başkanı Ferhat Karataş, BDP’liler ve Şanlıurfa Baro Başkanı Avukat Ali Fuat Bucak da eşlik etti.
 
Çok sayıda baro üyesi avukatın da destek verdiği yürüyüşte, Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Bucak da kısa bir açıklama yaparak, mahkeme süreci devam ederken meydana AVM yapılmasındaki aceleye anlam veremediğini belirterek, 11 Nisan’ın AVM olmaması için tüm imkanları seferber edeceklerini söyleyerek, destek veren herkese teşekkür etti.
 
Topçu Meydanı’ndan başlayarak, 11 Nisan alanına kadar yürüyüş yapan kalabalık, eski vilayet kavşağı ve Atatürk Bulvarında trafiğin bir süre durmasına neden oldu. Toplanan kalabalık, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.