Yöneticiler Günü Kurtarmak İçim Geliyorlar

Şanlıurfaspor

TRT spor Hedef Süper Lig yorumcusu, Takvim Gazetesi spor yazarı ve eski milli futbolcu Hayri Ülgen, Eski Şanlıurfaspor Yöneticisi ve Urfanatik Gazetesi Sahibi Tahir Gülebak ve Türkiye spor yazarları derneği Şanlıurfa Temsilcisi ve Sabah Gazetesi Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Yıldırım Şanlıurfaspor bugün ve yarının değerlendirdiler.

TRT spor Hedef Süper Lig yorumcusu, Takvim Gazetesi spor yazarı ve eski milli futbolcu Hayri Ülgen, Eski Şanlıurfaspor Yöneticisi ve Urfanatik Gazetesi Sahibi Tahir Gülebak ve Türkiye spor yazarları derneği Şanlıurfa Temsilcisi ve Sabah Gazetesi Şanlıurfa Temsilcisi
Mehmet Yıldırım Şanlıurfaspor bugün ve yarının değerlendirdiler.
 
Mehmet Yıldırım” Şanlıurfa’lı iyi bir Urfa’lı yıllardır hem spor yazarlığı eski milli futbolcu gol kralı Hayri Ülgen zaman zaman Şanlıurfa’ya geliyorsunuz Şanlıurfaspor maçlarını takip ediyorsunuz şuanda Şanlıurfaspor’un Bugünü yarını ile ilgili değerlendirme yapar mısınız” ?
 
Takımdan Önce Yönetim Bölündü
 
Hayri Ülgen” Şuandaki durumu değerlendirirsek hiç açıcı değil doğru ya doğru söylemek lazım kolay bir lig değil PTT 1 .Lig’i gönül isterdi ki iyi bir kadro oluşsun iyi bir yönetim oluş sun Tüm Urfa’lılar el birliği ile birbirlerine destek olup bir takım ruhu yaşatmak ama maalesef göründüğü kadar bu sene onu başaramadık takımdan önce yönetim bölündü yönetim bölündü sonra yeni bir yönetim oluştu tabi ki bunun yanında fazı futbolcularda takımdan ayrıldı.
 
Yönetici Olmak Kolay Futbolu Bilmek Önemli
 
Futbol bir sistem içersinde olması lazım malzemecisiyle Başkanına kadar iyi bir ekip ruhuyla çalışmak lazım bu bir ekip işi ekip in içersinde çarğ dönmese şartlardan birisi bozulduğu zaman verip almasanız teknik direktörü,, başkanı, taraftarı olacak, medyası olacak her türlü bir beraberlik içersinde olduğu zaman çok önemli işlere imza atılır Bugün 3 Temmuz’da bir Fenerbahçe olayı oluştu şike olaylarında her şey yıkılacak zannedildi ama Fenerbahçe yıkılmadı dimdik ayakta kaldı ve Türkiye’ye bir ders verdi. İşte futbolun geleneği budur Şanlıurfaspor’da yeni bir yönetim geldi. Hayırlı uğurlu olsun ama yönetim gelmesi önemli değil yönetimin içindeki icraat nedir, futbolu bilen var mı? Yok mu, görev taksimi nedir şimdi herkese bakıyorsun yönetici ama icraat hangi göreve verildi belli değil futbolda her şeyin bir sistemi vardır. Biri futbolcuyu alacak biri hukuk kurallarını belirleyecek hakkımızı yedirmemek için Türkiye’de ve Şanlıurfa’da herkes yönetici oluyor ama yöneticiliği bilen yok bu işi bilmek önemlidir.
 
Mehmet Yıldırım “ Başta siz olmak üzere Şanlıurfa’da çok kaliteli futbolcular yetişti. Daha önce Şanlıurfapspor’da 11 futbolcu oynarken 10 Urfa’lıydı bir yabancı oynardı şuanda Şanlıurfaspor’da oynayan bir Urfa’lı futbolcu yok bunla ilgili görüşünüz nedir”?
 
Yöneticiler Günü Kurtarmak İçim Geliyorlar
 
Hayri Ülgen” Şanlıurfaspor’da gelen yöneticiler, Başkanlar günü kurtarmak için geliyorlar geleceği kurtarmak için değil Şanlıurfaspor’da alt yapımıza önem vermiyoruz eski den Recep, Birleşik Köylü vardı Necat hoca vardı herkes derdi ne kadar iyi futbolcular onlara yetişmek için Urfa’daki çocuklara değer verirlerdi. Şuanda alt yapıyı bakıyorsunuz ne bir para futbolu seven kişilere destek çıkmamız lazım bir futbol takımı eğer ilerde başarılı olacaksa alt yapıdan başlar
 
Tahir Gülebak” Alt yapıyı oluşturmak lazım ben yöneticilik yaptığım zaman alt yapıyı kendi imkanlarımla süper gençler ligine kattım Fevzi’le olsun Adnan’lar olsun 15 tane adam profesyonel takıma kattım ilk önce bir binanın temelini sağlam yapacaksın alt yapını oluşturacaksın yoksa başarıyı yakalamak mümkün değil öyle gençler var ki getirelim askeri ücretle futbol okuluna seçelim senede en az 5 futbolcu Şanlıurfaspor’a kazandırabiliriz. Şuanda çok güzel tesislerim var o tesislerde bu insanları yetiştirelim ”
 
11 Nisan’ın Acelesi Neydi Hemen Yıkıldı
 
Hayri ülgen”11 Nisan stadı yıkıldı sen yenisini yapmadan nasıl eskisini yıkarsın bu nasıl bir zihniyet ilk önce tesisini yap bunu iki günde yıkarsın Tır dururken gidiyorsun Murat124 biniyorsun böyle zihniyetle futbol ilerlemez Gap Arena zemini Kötü
Bir takım burada oynuyorsa sezon sonunu beklemek olmaz çim değiştir demiyorum ama bakı çok önemli hiç değilse bu çimlerin bazı yerlerini yapmak lazım yapılabilir biz yıllardır futbol oynadık birbirimizi kandırmayalım en azından bir yama yapabiliriz
 
Başarmak İçin Birlik Olmak Lazım
 
Ben bu topraklarda büyüdüm, bu topraklarda doğdum, bu topraklarda adam oldu ve bu adamlığımı gidip İstanbul’da kırk yıldır yapıyorum eğer kırk sene içersinde futbolda Baba Hayri lakabını almışsam bunu kendime ve tüm Urfalılara mal etmişsem onlardan yaptığım hizmetten dolayı beni sevip sayıyorlarsa bende onların her zaman hizmetinde olurum gönül ister ki süper lig’te beraber olmak isterim Şanlıurfa gerçekten çok şeyler hak ediyor ama hak etmek içinde çalışmak lazım birlik beraberlik olmak lazım hep beraber al ele verelim biz elele verdik Fransızları buradan kovduk yeter ki birlik olsun dedi” 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.