Suriye sınırında olan Akçakale ilçemizde neler oluyor hassas bir noktada bulunan bu ilçemizde otorite boşluğu var. Dün gece çadır kentte yangın çıktı ve yangında 1 çocuk öldü 5 kişi de yaralandı. Daha öncede Akçakale ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli mülteciler, kendilerine kötü davranıldığını ileri sürerek isyan çıkartmışlardı. İddialara göre isyancılar cam çerçeve kırıp görevlileri taşlamışlardı. Yüzlerce mültecinin katıldığı isyan büyümeden önlenmişti. Bu da gösteriyor ki Akçakale ilçemizde bir zafiyet var. Derhal önlem alınmalı ve otorite boşluğu giderilmelidir. Gelen mülteci sayısı Akçakale nüfusunu geçti. Mültecilerde Allaha şükür etsin devletimiz kendilerine çok iyi bakıyor onlar gibi binlerce vatandaşımız çok mağdur durumda biz kendi vatandaşlarımıza göstermediğimiz ilgiyi kendilerine gösteriyoruz 
 Geçen hafta Akçakale’ye gittim sınır kapısı sadece Suriyelilere çalışıyor. Sınır kapısından geçişler Suriyelilere serbest vatandaşlarımıza yasak. Suriyeliler araçlarla istedikleri eşyaları Suriye’ye götürüyor istedikleri eşyaları da Suriye’den Türkiye’ye getiriyorlar. Türk vatandaşlarımız ise kapıdan geçemiyor kim ne getiriyor ne götürüyor belli değil. Sınır kapısından geçimini sağlayan Akçakale esnafı Suriye’deki bu iç savaştan çok dertli kimi evini satıyor kimi iş yerini satıyor. Esnaf çok sıkıntılı bizi gören birçok vatandaşta dertlerini sıkıntılarını anlatabilmek için Akçakale Kaymakamına ulaşamadıklarını iddia ettiler. Benim gördüğüm Akçakale’de bir sıkıntı var ve bu sıkıntı derhal giderilmeli yoksa ilerde Akçakale’de büyük sorunlar oluşabilir.
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48