Seçimlere sayılı günler kaldı.2011 Milletvekili seçimleri ile karşılaştırdığımızda Urfa'da seçim heyecanı namına çok fazla bir şey gözükmüyor.Aday adaylığı sürecinde ilgi odağı AK Parti ve HDP'ye çok sayıda çok sayıda aday adayı  başvurusu vardı.
Özellikle Ak Parti de aday adaylığı sırasında heyecan had safhadaydı.Herkesin bir beklentisi vardı.Fakat beklentiler karşılanmayınca büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.
Peki bu beklenti neydi ?
El cevap : Kendi aday adaylarının sıralamaya girmesi.Tabi ki halk  sıralamada çok objektif kriterler uygulanacağını ve hakkaniyetli bir şekilde sıralamanın yapılacağı gibi bir beklenti içindeydi.
Bunu insanları sevk eden  ise mülakat,STK mülakatı  gibi yapılan kriterlerin etkili olabileceği düşüncesidir.
Aday sıralaması belli olunca herkes hayal kırıklığına uğradı .Çünkü saydığımız hiç bir kriter dikkate alınmamış temayyülerde en çok oyu alanlar sıralamaya girememişti.Böylece temayül ve benzeri  çalışmaların tiyatrodan ibaret olduğu düşüncesi insanların zihninde yerleşmiş oldu.
Bu süreçlerde toplumda şu algı oluşmaya başladı.Şanlıurfa'da Ak Parti Yeni Türkiye  söylemini ön plana çıkarmakla birlikte aslında eski Türkiye'nin figürlerini pazarlayarak kurtarıcı olarak sunmaya çalışıyor.
Özellikle gençlerde bu çok daha katı bir şekilde eleştiriliyor.Artık herkesin cebinde bilgisayar gibi kullanılan akıllı telefon taşıdığı bir çağda sizler 20 yıl öncesinin söylemleri ve yöntemleri ile oy toplayamazsınız.Zaman eski zaman değil insanlar eski insanlar değil.
Adaylık sürecini bir kenara bırakıp bundan sonra neler olabilir diye bir öngörüde bulunalım.
Ak parti de Genel Başkan Yardımcısı Nurettin NEBATİ birinci sıraya konularak halkın Urfalı bakan isteği karşılanmaya çalışıldı.
Peki bu toplumda karşılık buldu mu ? Gördüğüm kadarı ile genel anlamda hayır.
Peki neden hayır.Bilmiyorum.Belki ''Urfalının terazisi Urfalıyı hafif tartar '' düşüncesi olabilir.Birileri Sayın Nebati hakkında bilinçli bir algı operasyonu yapılıyor olabilir.
Ya da sayın Nebatinin toplumla içi içe kaynaşmamış olmasından dolayı halka soğuk gelmiş olabileceğinden olabilir.Yani sayın Nebati'nin genelde toplumda halktan çok tuzu kuru insanlarla çok görüntülenmesi halkta ters tepki  yapmış olabilir.
Benim şahsi görüşüm ise her iki görüşte geçerli.Yani birileri bilinçli bir şekilde sayın  Nebati'nin ismini yıpratmak için çok zekice algı operasyonu yapıyorlar.
Kendisi de etrafındaki şakşakçı daireyi halk olarak gördüğü için her şeyin dört dörtlük gittiğini düşünerek algı operasyonu yapanların ekmeğine yağ sürüyor.Eğer durum böyle devam ederse sayın Nebati bu şakşakçı daireyi aşmayıp halkla bütünleşmez ise 7 Haziran seçimleri onun için zorlu geçecektir.Çünkü halk çevresindeki şakşakçı  dairden ibaret değildir.
Ak Parti'nin 7 haziran seçimlerindeki ikinci bir sıkıntısı da halkın belediyelerin hizmetlerinden  memnuniyetsizliğidir.
Belediyelerin Sosyal belediyecilik işlerini  basın aracılığı ile çok büyük bir icraat olarak göstermeye çalışmaları fakat hizmet belediyeciliğinde bir şey yapmamaları halkın gözünden kaçmamaktadır.
Aslında bu seçimde Ak Parti'nin alacağı oylar belediyelerin hizmetlerinin oylanması anlamına da gelecektir.
Ak parti dışındaki partilere gelir isek ,bu partiler içinde eğer barajı geçerse Ak Parti'den sonra HDP  bir kaç  Milletvekili çıkarabilecek parti.HDP Osman Baydemir'in etkisi ile Urfa'da önemli çıkış yaptı.
MHP'de aday sıralaması belli olduktan sonra özellikle İbrahim Özyavuz'un etkinliği ve aday sıralamasından dolayı Harran,Akçakale,Eyyubiye'de popülerite'si artmıştı.  Harran,Akçakale,Eyyubiye ve diğer merkez ilçelerde kayda değer oy alarak Milletvekilli  çıkarabilir.Fakat bu şimdi böyle gözüküyor son haftalar ne getirir bilinmez.
CHP'de ise Ali Murat BUCAK ve Hasan Oğul gibi adayların etkisi ile Milletvekili çıkarabileceğini düşünüyorum.
Bir de şunu söylemek lazım seçimden aylar  önce sahaya inen Fatih BUCAK'IN sürpriz yapabileceğini düşünüyorum.
Hasılı kelam 7 Haziran seçimleri bir çok sonuca gebe.Şimdi bulanık bir tablo var.Bu tablonun değişmesi partilerin yapacağı çalışmalara bağlıdır.Özellikle yıllardır Ak Partiye oy vermiş ve gönül vermiş birisi olarak söylemem gerekir.  Ak Parti adayları ve Sayın Nurettin NEBATİ bu şekilde devam ederse 7 Haziranda Urfa'da çok can yakıcı sürprizlerle karşılaşabilir.Vesselam.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49