Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

TEMA Vakfı Samsat Temsilcisi Çelik:
     -''Sömürülen toprak ve su varlığımız ile 
     yakalanan istikrar korunamaz''
     
     (Fotoğraflı)
TEMA Vakfı Samsat Temsilcisi Fahrettin Çelik, krizlerden etkilenmeden istikrara doğru emin adımlarla yürüyen Türkiye'de, kaybedilen, kirletilen, sömürülen toprak ve su varlığımız ile bu istikrarın korunmasının zorlaştığını ifade etti.
     Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 16 Ekim'i Dünya Gıda Günü olarak kabul ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
     ''Yaklaşık 1 milyar insanın halen açlık sınırının altında yaşıyor. Topraklarımızın hızla çoraklaşıyor. Kendi kendine yeten bir ülke olmaktan uzaklaşıyoruz. Erozyon, ormansızlaşma, aşırı suni gübre kullanımı, yanlış sulama gibi insan kaynaklı faaliyetlerle topraklarımız verim gücünü kaybederek çoraklaşmaktadır. Yaşamın sürdürülebilmesinin belirleyici temel koşulu yeterli ve güvenilir gıdaya erişmektir.
     Gıda Güvenliğini sağlamanın tek koşulu da 'Toprak ve Su' varlıklarını korumaktır. DPT tarafından son yıllarda gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, toplumumuzun protein tüketiminin yüzde 55'i ve kalori tüketiminin yüzde 52'si tahıl ürünlerinden karşılanmaktadır. Yıllık buğday üretimimiz yaklaşık 20 milyon tondur ve bu üretimin 15 milyon tonu insan gıdası olarak tüketilmektedir. Kısacası toplumumuz büyük ölçüde ekmekle beslenmektedir.''
     (FAH-ŞMÖ-ST)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49