2014 yılını uğurlamaya bugün itibari ile tam tamına 7 gün kaldı.
 
       7 gün sonra 2014’e ‘Güle güle’ deyip, 2015 yılına ise başta sağlık, huzur ve mutluluk olması temennisi ile ‘Hoş geldin’ diyeceğiz.
 
       Sizler için 2014 yılı nasıl geçti bilemiyorum ama ne yalan söyleyeyim 2014 yılı şahsen benim için şükürler olsun güzeldi. Dilerim 2015 yılı da hepimiz için güzel olur.
 
       2014 yılında Urfa Büyükşehir oldu.
 
       Mahalli genel seçimleri oldu. Büyükşehir başta olmak üzere birçok ilçede AKP ipi göğüsleyen taraf oldu. AKP’yi 4 ilçede dünün BDP’si, bugünün HDP’si takip etti, o kadar! 2014 yılı Urfamız için pek şaşalı geçti desek yanılmış oluruz. Ama kötünün iyisi olarak değerlendirecek olur isek, 2015 yılı adına umut verici oldu demek daha mantıklı.
 
       Yeni yılın ‘Nasıl geçmesini istersiniz?’ diye klasik bir sorusu vardır bilirsiniz. ‘iyi geçmesini’, ‘sağlıklı geçmesini’, ‘mutlu geçmesini’, ‘bol kazançlı geçmesini’ gibi cevaplar karşımıza gelir. İyi tamam da sen çalışmaz isen! sen huzursuzluk çıkartırsan!, sen mücadele vermezsen!, sen sağlığına dikkat etmez isen! Bu nasıl olur?
 
      Hiçbir şey kendiliğinden olmaz.
 
      Günün birisinde Hz. Peygamber efendimiz (s.a.v) yolun bir köşesinde dilenen bir adama rastlamış. ‘Ne yapıyorsun?’ diye sorduğunda, ‘Dileniyorum!’ cevabını almış.
 
      Peygamber efendimiz bu adama kızmış ve tavsiyede bulunarak, dilenmek yerine gidip hamallık yapabileceğini, gücü ve kuvveti oranında çalışabileceğini ve bu şekilde elde edeceği kazanç ile de geçimini yapabileceğini söylemiş.
 
       Demek ki yan gelip yatmak ile hiçbir şeyin elde edilemeyeceği bir gerçek. Bizimkisi yeni yıl ile birlikte güzellik ve umutlarımız adına bir temenni. Tabi ki çalışmalı, mücadele vermeli, koşmalı ve de en önemlisi bize emanet olan bedenimizin kıymetini bilerek sağlığımıza dikkat etmeliyiz.
 
       İşte bu gerçeklerden yola çıkarak 2015 yılının şimdiden hepimize tüm güzellikleri ve umudu ile gelmesini temenni ediyorum.
 
       Yeniden buluşmak dileği ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48