Türkiye’nin en çok tıklanan memur sitelerinin biri akıllara ziyan şöyle bir haberi taşımış manşetine.  "Evet, ne yazık ki şu an okulların en temel sorunlarının başında hizmetli sorunu gelmektedir. Çünkü birkaç öğretmen eksik de olsa okul bir şekilde yoluna devam ediyor, müdür olmazsa yardımcı bir şekilde okulu idare ediyor, o da yoksa öğretmenler insiyatifi alıp bir şekilde işleri yoluna koyarak okulu yoluna devam ettiriyor. Ama hizmetli yoksa bir gün temizlenmeyen okula ikinci gün tuvalet kokusundan girilmiyor. İşte bu nedenle özellikle şu günlerde okul yöneticileri öğretmenden ziyade okula hizmetli gelmesi için feryat ediyor..."
 
 
       Okulların tek derdi bu öyle mi? öğretmen eksik olsa oluyor ama hizmetli eksik olsa olmuyor vah vah. Pazartesi itibarı ile okullar açılıyor hele bir bakalım özellikle Urfa’da ve tüm Doğu ve Güneydoğuda kaç sınıfta öğretmensiz başlayacak eğitim. Motivasyon mu kime ne, heyecan, istikrar, başarı onlar da ne? (fiziki konulara hiç girmeyelim zaten) Sadece benim okuluma 11- 12 öğretmen lazım Pazartesi bu çocuklara ne diyeceğiz.
 
 
 
Feraset çok ağır bir kavram değildir bence 15 Eylül tarihi kaç zaman önceden belli. Atamalar, tayinler bu tarih hesap edilerek yapılması gerektiğini düşünmek için IQ larımızı uçurmaya gerek var mı? Çocuklar dahi bunu bilir ki pazartesi soracaklar bize. Ne cevap verebiliriz. İlk atamaları torbadan çıkarıp erkenden başlatamaz mıydık? Bize gelmesi gereken ilk atama ve ücretli arkadaşların da ne vakit geleceği meçhul. 11 sınıfı ortalama 45 le çarp yaklaşık 500 öğrenci sadece bir okulun mağdurları. Bir gün de değil birkaç hafta belki.
 
 
 
Memur sitesi ne diyor öğretmen olmasa olur hizmetli olmazsa olmaz. Yazıklar olsun.
 
 
 
Müstahdem arkadaşlar elbette okullarda çalışması elzemdir ki bu çalışanların çalışma koşulları ve de iş tanımları da doğruca açılmalıdır ancak sorun şu. Bizler toplum olarak şahsiyetlerimizi tamamlayamadığımız müddetçe iflah olmayız. Sokaktaki vatandaş veya Öğretmen arkadaş arkasını toplayan birileri var koşullanması ile alışkanlıklarında pozitif değerlere geçemiyorsa açıkçası attığı çöpü birilerinin temizleyeceği hevesiyle atıyorsa, sınıfında veya okulunun herhangi bir yerindeki yamukluğu görüp te görmezden geliyorsa sorgulanması gereken çoooook şeyler var demektir.
 
 
 
Öğretmen olarak kendi tuvaletini temizlemeyi öğrenememiş, öğrencisine temiz bırakmayı öğretememiş, ortalığı biraz olsun toparlamaktan aciz öğretmenler ve idareciler var ise (genelleme yapmıyorum) siz acizsiniz. Kendi evlerimizde yaptıklarımızın yarısını okullarımız için yapsak bu eğitim kavramımızı da tamamlamaz mı zaten... Ne acayibiz yahu...
 
 
 
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49