Çok değil, bundan bir buçuk yıl öncesine yani Mahalli seçimlerin yapılacağı zamana ve yine aday belirleme döneme geri dönecek olsak o zamanlarda bile ‘Celalettin Güvenç’ mayasının Urfa’ya tutmayacağını haykırmıştık.
 
İlginçtir, 9 AKP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından bir tanesi (ismi bende saklı) dönemin en karar belirleyicisi olan Bakan Faruk Çelik’e yanında Nurettin Nebati, yine dönemin il Başkanı Yusuf Eğilmez’inde bulunduğu bir ortamda ‘bakın yanlış yapıyorsunuz. Güvenç ile yola gidemezsiniz!’ dediğinde Bakan Çelik, aday olan o isme dönerek, ‘Güvenç de nereden çıkıyor? Hem o aday değil ki!’ diye cevapladı.
 
Sonrası malumunuz.
 
Valilikten son anda emekli ol ve akabinde paraşüt ile ‘Urfa’nın AKP Büyükşehir Başkan adayı!’ olarak kamuoyuna lanse edil.
 
İşte bir buçuk yıl içinde geldiğimiz noktaya bakın.
 
Neden bu kadar geriden geliyoruz ya da geride kalmayı benimsiyoruz onu anlayabilmiş değilim. Hâlbuki Güvenç, mayasının Urfa için tutmayacağı gün ışığı gibi ortadaydı. Ama birilerinin bir senaryosu vardı ve onu gerçekleştirdi. Filmin sonu ne yazık ki, HÜSRAN!
 
Kahramanmaraş’lı Celalettin Güvenç, ‘Ben Milletvekili olacağım!’ diyerek Urfa’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etti.
 
Hani, Urfa’yı seviyordun?
 
Hani, Urfa’ya hizmet etmek şerefti?
 
Hani, Urfa’ya 800’e yakın proje gerçekleştirecektin?
 
Nerde kaldı o sözler? O vaatler? 
 
Artısı ve eksisi ile URFA’da ve Urfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Celalettin Güvenç dönemi artık bitti.
 
İstifa mı etti? Yoksa istifa mı ettirildi? Sorularının cevabı ne yazık ki havada kalacak.
 
Ama, Urfa halkının nazarında Güvenç, Valilikten emekli ol ve Büyükşehir Başkan adayı ol, sonra seçil ve bir buçuk yıl sonra da ‘Ben Milletvekili olacağım!’ diyerek istifa et ve arkadan bakmadan çekip gitmesinin karşılığını asla unutulmayacak ve her yeri, zamanı ve sözü geldiğinde layığı ile yine URFA halkı tarafından ziyadesi(!) ile anılacaktır.
 
Gelelim asıl konumuza.
 
Yani yeni Büyükşehir Belediye Başkanı kim olmalı? Sorusuna cevap bulmaya.
 
Yasa açık ve net. Büyükşehir Başkan vekili veya ihtiyaca binaen Vali en geç 10 gün içinde Büyükşehir Belediye Meclisini toplayacak ve bu meclis içinden üç buçuk yıllığına görev yapması adına yeni Başkanı belirleyecek.
 
İyi ama kim olmalı?
 
Öncelikle AKP’den bir isim olacağı muhakkak. Çünkü sayısal çoğunluk bunu net olarak ortaya koyabilmekte.
 
Peki, kim olmalı?
 
Bana göre, öncelikle Belediyecilik konusunda bilgi donanımına iyice sahip olan birisi olmalı. Bilgi donanımı ile birlikte tabi ki vizyon ve karizmatik bir isim de olmalı.
 
Yeterli mi?
 
Hayır!
 
1 Kasım’da yapılacak olan milletvekili genel seçimi öncesinde tabana ve halka heyecan vermeli.
 
Yeterli mi?
 
Hayır!
 
Teşkilat tarafından kabul görmeli. İsmi kirlenmemiş birisi olmalı. Belediyecilikte temiz bir geçmişi olmalı. Yıpranmamış bir isim olmalı. Merkez ilçede Belediye Başkanlığı yapmış olması da çok önemli. Halkı heyecanlandırmalı ve kamuoyunda kabul görmeli.
 
Üç aşağı, beş yukarı nasıl birisi olması gerektiğini ve de en önemlisi kimi kast ettiğimi sanırım Arif olan herkes anladı. 
 
Evet, bu onurlu makama tabi ki Mecliste bulunan herkes aday olabilir ve layıktır da. Ama ne olur gelin Urfa’nın Belediyecilik alanındaki gelişimini heba etmeyelim. Mesele Ahmet, Mehmet, Ömer meselesi değil ise aklın yolu bir olarak hareket edelim ve bir tek isimde karar kılalım.
 
Ne dersiniz?
 
 
 
Yeniden buluşmak dileği ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49