Önceki gün öğleden sonra Vilayete yolum düştü.
 
Birkaç müdürlükte birden işlerim vardı. Aracımı otopark’a park ettim ve Valilik binasına doğru yürümeye başladım.
 
Otopark ile Valilik kapısının tam ortasında yolumu tanıdığım emekli bir bürokrat dostum kesti.
 
‘Halil Bey. Allah aşkına nedir bu rezalet?’ dedi.
 
Daha ‘hayırdır! Ne oldu?’ dememe fırsat bırakmadan bana, ‘Hele şöyle arkanı dön ve Valilik bahçesindeki AKP’nin dev pankartına bak!’ dedi.
 
Emekli bürokrat dostumun söylediği yöne döndüm. Gerçekten hiç de ETİK olmayan bir durum idi.
 
Vali başta olmak üzere Vali Yardımcıları bile bulundukları yerden zahmet edip başlarını şöyle bir çevirseler dev AKP pankartını görmüş olacaklar.
 
Aralarında Başbakan ve AKP lideri Davutoğlu’nun da yer aldığı 12 AKP milletvekili adayı. Kocaman bir afiş. Siyasi yazılar ve daha neler? Neler? Yok, sabahın altınında kalkıp gecenin geç saatlerinde uyuyormuş, yok şuymuş! Yok buymuş! Peki, bu şahısa ‘öğlen 12.00 ile 15.00 saatleri arasında uykuya daldığın kaç yer vardı?’ diye de bir sorsalar ya! 
 
Cumhurbaşkanının ilimizdeki temsilcisi olan ve herkesime, tüm siyasi partilere eşit mesafede olması gereken Vali İzzettin Küçük’e sesleniyor ve soruyorum;
 
Vali bey. Allah aşkına Vilayetin sahasının kalbinde asılan bu siyasi afişi görmedin mi? Gördünse etik olmayan bu duruma neden seyirci kalmaktasınız? Yarın ya da öbürsü gün HDP, CHP ve MHP’lilerde 12 milletvekili adaylarının resimlerinin yer aldığı aynı ebattaki dövizleri getirip Vilayetin her bir köşesine asmaya kalksalar, onlara da seyirci mi kalacaksınız? (Duyumlarıma göre üç siyasi partide böyle bir hazırlık içindeler. Yani onlarda hazırlayacakları pankartlarını getirip Yeni Reklam alanı diyerek Valilik bahçesinin her bir yanına asacaklarmış!’)
 
Kamu kuruluşları, Camiler, Okullar asla siyasi propaganda yerleri olmamalı. Buna izin verilmemeli. Tamam, bugün AKP’nin brozanı her yerde ötmekte. 7 Haziran sonrasında farklı bir siyasi tablo ortaya çıksa ve yönetim değişse o zaman senden bugün sorulduğunda nasıl bir açıklamada bulunacaksın?
 
Bugün içinde bulunduğumuz her şeye rağmen bence illerde başta Valiler olmak üzere Vali yardımcıları, Kaymakamlar, Emniyet müdürleri ile tüm kamu kuruluş amirleri asla ve asla taraf olmamalılar. Sevdikleri bir siyasi parti tabi ki gönüllerinde olabilir. Ama işlerine, başarılarına, icraatlarına asla siyasetin kirli elini alet etmemeli, kirli siyasete uşaklık etmemeli.
 
Vilayetin Bahçesinde birilerinin astığı siyasi bu pankart Devletin tarafsızlığına yakışmamakta, Vali İzzettin Küçük’e karşı da şık olmamaktadır. ETİK olamayan bu pankart mutlaka yerinden kaldırılmalı, Vilayetin sahasının dışında nereye asılırsa oraya asılmalı. Bugün AKP’nin bu pankartına seyirci kalanlar, sizlere soruyorum. (İl ve ilçe seçim kurulu ile güvenlik ve siyasi şube ekipleri nerede?) HDP böyle bir siyasi pankartı getirip Vilayetin bahçesine asmaya kalksa yine de seyirci mi kalırsınız? Yoksa her bir yetkili şahin edasında pankartın asılmamasına mı çalışırdı. Ben söyleyeyim. AKP’nin dışında buraya hangi siyasi parti bırakın böyle bir dev afişi asmasının bir metrelik bez dahi asmaya kalksa asla izin verilmez.
 
Neden?
 
Yasak denir de ondan!
 
Vilayet bahçesindeki ETİK olmayan siyasi pankartın bir an önce Vali Küçük’ün talimatına da gerek kalmadan ve Vali Küçük’ü çok daha sıkıntıya sokmadan Urfa AKP il Başkanlığı tarafından kaldırılması dileği ile…
 
Hayırlı Cumalar.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49