Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

URFA ÜNLÜ GAZELHANLARI ANILDI
Şanlıurfa'da 9 yıl önce kataletik sobadan eşiyle birlikte zehirlenerek yaşamını yitiren “Gazellerin Piri” ünlü gazelhan Kazancı Bedih(Yoluk) ve Urfalı gazelhanlar için Şanlıurfa Belediyesi anma etkinliği düzenlendi.
Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce, Belediye Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Gazelhanlar Anılıyor" proğramında konuşan Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, mezarı Zonguldak’ta olan gazelhan Mukim Tahir'in naaşını Şanlıurfa'ya getireceklerini söyledi. Kazancı Bedih'in, ülke genelinde tanınan ve sevilen bir sanatçı olduğunu belirten Fakıbaba, "Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Belediyesi “Gazelhanları Anma Gecesinde” Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli’nin hazırladığı slayıtta  Kel Hamza (Hamza Şenses), Demir İzzet, Mahmut Güzelgöz (Tenekeci Mahmut), Şükrü Hafız, Mukim Tahir, Halil Hafız ve Bekçi Bakır gibi ünlü gazelhanların yanısıra Kazancı Bedih'in hayatından kesitler aktarıldı.
Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi ekibinin Urfa Türkülerini seslendirdiği gecede Grup Dergah da tasafuf musikisinden ilahiler okudu. Tiyatro sanatçısı Kadir Kırıcı’nın sunumu ve Bekir Şirinoğlu’nun şiirleriyle renklenen “Gazelhanları Anma Gecesine” Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek ile merhum gazelhanların yakınları ile vatandaşlar katıldı.
FAKIBABA:MIKTIM TAHİR’İN NAAŞINI ZONGULDAKTAN GETİRECEĞİZ
Gecede konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba ”Gazelhanlarımızın mekanı cennet olsun.Toprağı bol olsun.Onlar bizim çok önemli değerlerimiz.Hakikaten Urfa çok farklı bir yer.Kültürü ile sanatıyla her şeyiyle çok farklı bir şehir.Biz gazelhanlarımızın sanatçılarımızın kıymetini bilme gayreti içerisindeyiz.Onlar için çok farklı projelerimiz var.Bir şey benim dikkatimi çok çekti.Mıktım Tahir’in mezarı Zonguldak’ta.Ben arkadaşlara talimat verdim.Ben de Zonguldak belediye başkanıyla görüşecem ve Mıktım Tahir’in naşını alıp Urfa’ya getireceğiz.”dedi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49