Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

“Trafikte Yaşayalım Yaşatalım” 3 aylık proje
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan “Trafikte Yaşayalım Yaşatalım” 3 aylık proje çalışmaları anlatıldı.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Yardımcısı Enver Başar, "Trafikte Yaşayalım Yaşatalım" projesi kapsamında 70 bin kişiyle bire bir görüşüp bilinçlendirdiklerini söyledi.
 
Başar, Polisevi'nde düzenlenen toplantıda 3 ay önce hayata geçirilen projeyle ilgili katılımcılara bilgi verdi. Çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başar, şunları kaydetti:
 
"Projeye başlatığımız günden bugüne kadar 70 bin kişiyle bire bir görüşüp bilinçlendirdik. Bütün alan çalışmalarımızda 10 temel kuralı vatandaşın alışkanlık haline dönüştürmesini sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız vatandaşa toplumsal misyon yükleme çabası. Bu doğrultuda ilerliyoruz. Kısa sürede önemli yol aldık."
 
Medyanın desteğiyle projeyle ilgili bilinçlendirilen kişilerin sayısının arttığını anlatan Başar, önemli bir kitleye ulaşmada medyanın büyük katkısı olduğunu vurguladı.
 
Projenin uygulandığı dönemde kentte motosiklet kazalarına bağlı yaralamaların yüzde 28 azaldığını dile getiren Başar, kask takma oranının ise yüzde 59'a yükseldiğini ifade etti.
‘’Trafikte yaşayalım yaşatalım’’ projesi kapsamında panel, konferans eğitim çadırı uygulamaları, ücretsiz kask dağıtımı gibi birçok çalışma yaptıklarını belirten Toplum Destekli Büro Amiri Enver Başaran, bu çalışmalarda 60 bin broşür, 20 bin adet mektup, bin 500 adet çekiliş kuponu dağıttıklarını söyledi.
 
Daha önce bin 500 adet kask, 10 adet motosiklet kıyafeti, 1 adet motosiklet yine proje kapsamında ücretsiz olarak dağıtılırken, yapılan çalışmalarda 70 bin kişi bilinçlendirilirken 1 milyon 150 bin kişiye de ulaşıldığı açıklandı.
 
Enver Başar, "Bugün yaptığımız ölçümde kask takma oranının yüzde 69'a çıktığını söyleyebiliriz. Bizim için önemli bir sonuç. Bu sonuçta herkesin katkısı büyük. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum."
Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Dr. Yavuz Özbaran ise sürücüleri trafik kurallarına uymaları ve bu kuralları alışkanlık haline getirmeleri gerektiğini söyledi. Özbaran, yaptığı açıklamada ‘’Bu kadar güzel sonuçlar aldıktan sonra denetimlerimizi sıklaştıracağız’’ şeklinde konuştu.(Mustafa BAYAR) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48