Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

TARIMDA ÇALIŞANLARIN SAĞLIĞI ARAŞTIRMASI
Harran Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının ortaklaşa hazırladıkları “Gap bölgesinde tarımda çalışanların sağlığı araştırması yönlendirme ve çalışma grubu toplantısı” El-Ruha otelde yapıldı.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’in açılış konuşmalarını yaptığı grup toplantısı bir yıllık bir çalışma sürecinin ilk toplantısı olma özelliğini taşımakta.
Gap bölgesindeki tarım verimliğinin artırılması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi yoluyla kırsal bölgedeki gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal sanayilere yeterli girdi sağlanması, istihdam olanaklarının arttırılması, kırsal nüfusun dışa göç etme eğilimini en aza indirilmesi, ihraç edilebilir ürünlerin üretilmesine katkıda bulunulması kapsamında yapılan toplantıda ağırlıklı olarak çalışma sahası belirlenmesi, araştırma yöntemleri, saha çalışmasının organizasyonu üzerinde duruldu.
En riskli işler sınıfında yer alan tarımda çalışanların sağlığı ve güvenliğine yönelik eylem planlarının geliştirilmesini hedefleyen bu çalışmaya, çevre illerinden (Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Kilis, Adıyaman, Siirt, Şırnak, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman) halk sağlığı uzmanlarıyla konu ile alakalı hekim ve uzmanlar katıldılar.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49