Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Sorumluluklarını Öğreniyorlar…
Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Hizmeti Köylünün ayağına götürmeye devam ediyor..  SGK İl Müdürlüğü Merkez’e bağlı Abdurrahman Dede köyünde köy sakinleriyle buluştu.
Sosyal Güvenliğin önemini anlatan SGK yetkilileri, önceki hafta Kepir hisar köyünü ziyaret etmişlerdi. SGK Yetkilileri bu hafta ise, sigortalılık kolları ve tarım sigortası gibi konularda vatandaşları bilgilendirmek için Abdurrahman dede köyünde bulunan köy sakinleriyle bir araya geldi.
SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldırım, Merkez Müdür Yardımcısı Ahmet Kulantaş, Koordinasyon birim sorumlusu Ali Gündüz, Sosyal Güvenlik bilincinin oluşturulmasına yönelik olarak düzenlenen köy ziyaretleri programları çerçevesinde, sigortalılık kolları, Tarım sigorta, tarım tevkifat uygulamaları, isteğe bağlı sigorta, Genel Sağlık Sigortası, Emeklilik şartları, borçlanmalar, Sosyal güvenliğin vatandaşa getirdiği yenilikler ile son günlerde basında yer alan prim afları konuları hakkında bilgiler verilerek Köy Sakinleri tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı.
Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Kara yaptığı açıklamada, Ayda iki köy olmak üzere çalışma arkadaşlarıyla birlikte köyleri ziyaret ettiklerini ve özellikle yaşlı vatandaşların SGK ile ilgili varsa yaşadıkları sorunları öğrenmeye ve çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.
Müdür Kara, “vatandaşlara mevzuatı anlatıyoruz. Bilgilendirme broşürleri dağıtarak, yükümlülük ve sorumluluklarını öğrenmelerini sağlıyoruz. Bazı işlemlerde ise, köylünün Müdürlüğümüze gelmesine gerek kalmadan, sıkıntısını dinleyip daha sonra telefonla bilgi veriyoruz.  Bu sayede vatandaşla sıcak ilişki kurmayı hem de Müdürlüğümüze gelemeyecek durumdakilerin sıkıntısını yerinde dinleyip bilgilendiriyoruz.” Dedi.
SGK ‘yı köylerine kadar gelip anlatan SGK yetkililerinden oldukça memnun olan Abdurahman Dede Köyünden Salih Hamur ise, Bu uygulamanın çok güzel ve bir ilk olduğunu söyleyerek,  "Sayın Müdürlerimiz zahmet ederek buraya kadar geldiler. Bize SGK ile ilgili olarak öğrenmek istediğimiz konular hakkında ayrıntılı bilgi verdiler. Ayrıca kurumun yeni uygulamalarını ve projelerini anlattılar. Ben 55 yaşında bir insanım bugüne kadar urfada bir kurumun yetkilisi sadece bizi bilgilendirmek için buraya gelmedi. Gelenler genelde ceza kesmek için gelirlerdi." şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49