Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Sınırında Karne Dağıtımı
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde sınıra sıfır noktasında öğrencilere karne dağıtımı yapıldı.
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçe Kaymakamı Eyüp Fırat 2012-2013 eğitim ve öğretim yarıyıl karne dağıtım törenine Akçakale Kız Teknik ve Meslek Lisesi okulu
 
Akçakale Kız Teknik ve Meslek Lisesi okulunda düzenlenen Karne dağıtım törenine, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, Şube Müdürleri, Akçakale Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okulu Müdürleri, öğretmenler ve öğrenci katıldı.
 
Kız çocuklarının okullaşmasına destek vermek ve kız öğrencileri motive etmek için ilk karne törenini Akçakale Kız Teknik ve Meslek Lisesinde gerçekleştiren Kaymakam Fırat, kız öğrencilere hem karne dağıttı, hem de kız öğrencilerle sohbet ederek daha iyi bir eğitim almaları için ellerinden gelen tüm imkân ve kaynakları seferber edeceklerini belirti.
 
Karnelerini Kaymakam Eyüp Fırat’ın elinden alan kız öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okundu. Daha önceki dönemlerde kız meslek lisesinin olmayışından yakınan kız öğrenciler kendilerinin çok şanlı olduğunu ablalarının kız meslek lisesinin olmayışından dolayı okuyamadığını, şimdi ise bu imkânı kendilerine tanıyan yetkililere teşekkür ettiklerini dile getirdiler.
 
Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat; “2012-2013 eğitim ve öğretim yılının yarı yıl tatilinde ilk olarak, Akçakale Kız Teknik ve Meslek Lisemizde 330 kız öğrencilerimize karne dağıtık. Kız çocuklarımızın okullaşması ve kız çocuklarımızın geleceği açısından kız çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. Zaten Devletimizinde Politikası bu yönde. Bölgede kız çocuklarımızın okuma oranını yükseltmek adına Akçakale Kaymakamlığı olarak tüm imkân ve kaynaklarımızı seferber edeceğiz.”dedi.
 
Akçakale Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar ise; Akçakale milli eğitim müdürlüğü olarak kız çocuklarımızın eğitimine çok önem veriyoruz. Özellikle kız meslek lisemizin açılması ile birlikte kız çocuklarımızın okuma oranında büyük değişimler yaşandı.İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak kız çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49