Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

seferler  iptal edilmeli…
Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, kış aylarında GAP Havaalanı’ndaki tüm seferlerin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.
Kente gelmeye çalışan siyasetçi, iş adamı, akademisyen ve her kesimden vatandaşın Urfa’daki programlarına iptal edilen uçak seferlerinden dolayı katılamadığını dile getiren Karataş, “Uçak seferleri bari iptal edilsin de kente gelenler ona göre önlemini alsın. Böylelikle en azından Urfa’ya gelmek isteyen vatandaşlar Diyarbakır veya Gaziantep’e inebilir ve oradan karayolu ile kente ulaşabilir. Ne de olsa bizim havaalanı ‘Yazlık havaalanı’dır. Kışın bize bir faydası yok” dedi.
 
‘HEP AYNI NAKARAT’
CHP İl Başkanı Karataş konu ile ilgili yaptığı açıklamasında geçtiğimiz günlerde kendisine iletilen bir olayı aktararak başladı. Karataş, “Bir grup öğrenci İstanbul’dan eğitim çalışmalarına katılmak için Urfa’ya gelirken, GAP Havaalanındaki yoğun sisten dolayı uçak önce Adana’ya gidiyor. Adana’da GAP Havaalanındaki hava şartlarının düzelmesi için bekletilen uçak, Urfa’ya doğru hareket ederken tekrardan şartların elverişsiz olduğu bildiriliyor ve uçağın Gaziantep’e inişi sağlanıyor. Burada tekrardan bekletilen uçaktaki yolculara hava şartlarının elverişsiz olduğu iletiliyor ve Urfa’ya geliş ancak karayolu ile sağlanıyor. Öğrencilerin yaşadığı korkuyu ve zaman kaybını esas alırsak aslında bu sorunun aynısı siyasetçilere, iş adamlarına ve her kesimden vatandaşa yansıtılıyor.
Yıllarca aynı nakaratlarla ‘ILS cihazı geldi, gelecek’, ‘Bakana ilettik sorun çözülüyor’ diyerek beyanatlarda bulunan AKP’li vekiller çözüm için kendilerinin uğraş içerisinde olduğunu belirtirken, burada kaybeden Urfa oluyor. Yani 400 proje taahhüdü veremeyen bir AKP, ILS sorununu çözemiyor ise buradaki taahhütlerin samimiyetini halka bırakıyorum” diye konuştu.
İl Genel Meclis üyelerinden Ömer Kapaklı’nın bir araştırmasına da açıklamasında değinen Karataş, “Sayın Kapaklı’nın edindiği bilgiye göre sorun sadece ILS cihazı ile sınırlı kalmıyor. Pistte de çalışılmaların yapılması ve bu çalışmaların 5 ay sürmesi gerekiyormuş. Sayın Kapaklı’nın araştırmasının da bir an önce dikkate alınmasını ve halkın artık boş sözlerle avutulmamasını istiyoruz. Bu zaman zarfında da kış aylarına gelen seferlerin iptal edilmesini dile getiriyoruz. Uçak seferlerinin iptal edilmesi ile en azından kente gelmek isteyen vatandaşlarımız çevre illere gelerek buradan kente karayolu ile ulaşacaktır” dedi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49